Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noua persoane, arestate in China pentru comercializarea unor vaccinuri false

Noua persoane care au vindut vaccinuri contrafacute impotriva gripei aviare au fost arestate in China, sub acuzatia ca au contribuit la agravarea unui focar in nord-estul tarii, a anuntat, miercuri, un cotidian chinez, citat de AFP.
Politia a arestat mai multi responsabili a doua uzine farmaceutice din Mongolia Interioara, care ar fi vindut 200.000 de vaccinuri pentru pasari domestice si salbatice, a precizat Liaoxi Commercial Daily, un cotidian local din provincia Liaoning.
Potrivit anchetei, cele doua firme au folosit licente de productie false si au comercializat o parte dintre produse in provincia Liaoning, cel mai puternic afectata de gripa aviara, unde au fost identificate 29 de focare de la inceputul anului.
Aceste vaccinuri au fost folosite mai ales la Jinahou, unde a fost descoperit un focar in octombrie, determinind sacrificarea a peste doua milioane de pasari.
China a vaccinat peste cinci miliarde de pasari domestice, iar Guvernul a avertizat in repetate rinduri ca vaccinurile false ar putea antrena un dezastru national.
Ministrul chinez al Sanatatii, Gao Qiang, a apreciat, miercuri, ca tara este capabila sa impiedice raspindirea in cadrul populatiei a virusului gripei aviare, dar a recunoscut ca sistemul de prevenire este inca slab.
In China au fost inregistrate doua decese in urma infectarii cu virusul H5N1 al gripei aviare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii