"Am fost si noi sa vedem ce se intimpla, sa vedem despre ce e vorba. Chiar mi-a placut ce am auzit acolo. Daca s-ar infiinta un nou partid liberal, cred ca as fi interesat de oferta politica. Dar, deocamdata, astept sa vad cum decurge treaba", ne-a declarat Adrian Scutaru.
La rindul sau, Grigore Potec s-a aratat de parere ca noua oferta politica este un exemplu de cum ar trebui sa arate o adevarata platforma liberala: "Trebuie acum sa vedem cum va actiona conducerea PNL la ce s-a intimplat duminica la Pitesti. In acest moment, PNL a pierdut multa credibilitate si ar trebui sa ia masuri, intr-un fel sau altul. Nu pot sa zic deocamdata ca sint de acord cu ce s-a spus la Pitesti. Astept sa vad cum decurg lucrurile".
Senatorul Dan Sabau pledeaza pentru unificarea partidului
In ceea ce il priveste pe senatorul PNL Dan Sabau, acesta a tinut sa explice ca, desi considera ca demersul facut de Stolojan era necesar pentru liberalismul romanesc, ar fi cazul totusi sa se discute nu despre o separare, ci de o unificare a partidului: "Ce s-a intimplat duminica la Pitesti este expresia unei efervescente doctrinare strategice, necesara si definitorie pentru liberali, care trebuie luata ca atare. Sa nu uitam totusi ca actualul guvern, condus de liberali, a obtinut cele mai bune rezultate. Dar aceasta miscare e un semnal si e bine sa avem o reevaluare a miscarii liberale. Cu toate acestea, tot ce pot sa spun e ca, indiferent ce se va intimpla, eu sint interesat de unificarea miscarii liberale. O miscare liberala unita, cu radacini europene bine consolidate. Eu vreau sa consolidez relatiile dintre PNL, simpatizantii noii platforme si liberalii si democratii europeni. Ma plasez in zona de centru dreapta".
Referitor la situatia din PNL Braila, Sabau a precizat ca doreste ca, in cel mai scurt timp, sa aiba o discutie cu liberalii de aici, si sa dezbata o strategie de unificare a miscarii liberale brailene.
Pentru Braila nu s-a gasit o solutie viabila
La rindul sau, deputatul PNL Gabriel Sandu s-a aratat de parere ca ce se intimpla acum in viata politica ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu. Totodata, acesta este de parere ca Tariceanu a gresit atunci cind a decis excluderea unor membri de marca ai PNL, fapt care ar trebui sa ii dea de gindit: "Eu, care cu ceva timp in urma am sustinut infiintarea Uniunii Fortelor de Dreapta, consider ca ar fi cazul ca Biroul Permanent, Comitetul Executiv si Biroul Central sa ia in calcul miscarile de trupe. A venit timpul ca atacul asupra lui Basescu sa se opreasca. Totodata, cred ca nu e cazul unor alegeri anticipate si consider ca PNL si PD trebuie sa isi reconsidere pozitiile, precum si sa rediscute protocolul Aliantei, in contextul aderarii Romaniei la UE. Cred ca in viitorul apropiat acestea ar trebui sa fie prioritatile PNL. Eu vad doua solutii la rezolvare a acestei probleme. Una este dialogul si alta ar fi ca PNL sa nu se sparga".
Referitor la situatia de la Braila, Sandu nu se arata la fel de increzator in sansele unei revitalizari a partidului: "Am venit cu mare incredere la Braila. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar aici sint doua-trei persoane care vor sa distruga filiala. Eu nu zic ca acestea sint domnul Sabau sau domnul Cibu, ci cred mai degraba ca cei din jurul lor doresc asta. Unii... O sa vorbesc cu Paul Pacuraru sa vedem ce putem face pentru Braila, dar deocamdata cred ca pentru aici nu s-a gasit o solutie viabila. Oamenii nu vor sa faca parte dintr-o echipa si, in loc sa ii preocupe binele organizatiei si al Brailei, sint preocupati de cum sa faca sa isi scoata adversarii din joc. Mi-e teama ca pe fundalul aparitiei acestei platforme sa nu cumva sa inceapa un razboi mai mare decit era deja."