Mergi la conţinutul principal

Nou termen pentru solicitarea subventiei la legume si fructe

Ministerul Agriculturii a anuntat ca a prelungit termenul pina la care fermierii pot cere subventia la legume-fructe. Aceasta in contextul in care, cel putin la nivel local, au ramas pe dinafara zeci de protentiali beneficiari ai acestei forme de sprijin, care nu au reusit sa se incadreze in vechiul termen, vineri, 12 decembrie. De altfel, la termenul initial anuntat pentru depunerea cererilor, Directia Agricola Braila a fost pur si simplu coplesita de numarul mare de fermieri care au venit pe ultima suta de metri sa depuna cererile. Asa cum a anuntat conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, Ministerul Agriculturii a modificat legislatia in domeniu prin emiterea unui ordin care stabileste ca termenul limita pentru cei care nu au apucat inca sa depuna cererea pentru subventie s-a prelungit pina la 30 ianuarie 2009 inclusiv.
Potrivit informatiilor primite de la DADR Braila, pina vineri, 12 decembrie, la ora 16.00, au fost inregistrate 340 de cereri pentru subventia la legume-fructe.
Reamintim ca sprijinul financiar comunitar rivnit de legumicultorii braileni se acorda pentru o suprafata de cel putin 0,25 ha pina la maximum 3 ha in cuantum de 1.110 lei/ha pentru persoanele fizice membre ale asociatiilor sau ale organizatiilor profesionale, de 2.960 lei/ha pentru persoanele fizice autorizate, persoanele juridice si membrii grupurilor de producatori recunoscute si poate ajunge pina la 3.700 lei/ha pentru membrii grupurilor de producatori recunoscute preliminar si membrii organizatiilor de producatori recunoscute in conformitate cu OMADR 684/2007.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu