Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou-nascut mort intr-un focar de infectie

Un bebelus in virsta de doar 4 zile a decedat la citeva ore de la externarea din Maternitate. Mama copilului - Mirela Smadu, de 27 ani - a nascut acasa pe 6 martie si la ora 3 si un sfert a fost adusa la spital cu copilul de o ambulanta.
"La internare, copilul avea 2500 grame si nu a avut probleme, era afebril. A fost internat la "izolare domicilii", iar mamei i s-a administrat tratament antibiotic preventiv. Copilul nu a trecut prin sala de nastere, a fost izolat din punct de vedere epidemiologic si nu s-a intersectat cu copiii nascuti in Maternitate.
Mama nu era la prima nastere, mai are trei copii, si-a dat adresa si buletinul de identitate, la internare si a fost externata la solicitarea unei matusi, Daniela Bobi. Aceasta, sub semnatura, s-a angajat sa o ia acasa in grija sa pe nepoata si pe copil. In aceste conditii, pe data de 9 martie, ora 12, s-a facut externarea, iar seara, copilul a murit. La iesirea din spital, copilul nu avea probleme, avea icter fiziologic, firesc, pe care il fac toti copiii si greutatea de 2300 grame, iar mama era bine, i s-a facut control si a fost externata, cu acceptul matusii, care a luat-o acasa sub semnatura", ne-a declarat dr. Mioara Salcudean, directorul Maternitatii. Aceasta a precizat ca nu se pune problema unei infectii contactate in spital, in cazul acestui nou-nascut.
Daca, din punct de vedere epidemiologic, nu au existent probleme in primele zile de viata pentru micutul Daniel, in momentul in care a ajuns acasa, pe strada Ana Ipatescu nr. 25, din Braila, acesta a decedat in citeva ore, din cauza conditiilor de nedescris in care a fost expus.

Focar de infectie pentru alti doi minori, pe strada Ana Ipatescu

Rupta de realitate, Mirela Smadu ne-a declarat ieri ca pruncul abia-adus pe lume a murit brusc, desi ea avusese grija de el.
In imobilul cu numarul 25 de pe strada Ana Ipatescu, unde locuieste Mirela Smadu impreuna cu cei doi copii - unul de 7 ani si unul de 1 an si 4 luni - exista un adevarat focar de infectie inca de la intrarea in curte. Mormane de gunoaie, ciini si pisici care controbaie printre acestea si apoi se cuibaresc pe linga copii, o mizerie greu de imaginat, condimentata cu un miros pestilential, iti taie respiratia la intrarea in casa. Printre gunoaie si resturi menajere, cei doi copii abia se zaresc din mormanele de zdrente aruncate de-a valma. Cel mai mare, Nicusor, are 7 ani, dupa spusele mamei, dar arata de virsta unui copil de 1 - 2 ani, iar fetita, Mihaela, are un an si patru luni. Salbaticiti in mizerie si suferinta, cei doi copii traiesc laolalta cu pisicile. "Mama are grija de copii si sta tot aici, cu noi, impreuna cu tata", ne explica Mirela Smadu, care nu pare prea afectata de starea in care isi creste copiii.
"Eu nu pot sa dau nici fata, nici baiatul, pentru ca traim din banii baiatului, vreo 3 milioane de lei. Mai am un baiat - Marian Gipea, dar mi l-a luat tatal lui si il tine cu el, la femeia cu care traieste acum, undeva prin Vidin", ne-a mai spus mama copiilor. Despre baiatul care tocmai i-a murit, Mirela nu ne-a putut spune prea multe amanunte. "Matusa mea, Daniela Bobi, ne-a luat din Maternitate, dar copilul a murit"
Nici despre medicul de familie al copiilor tinara nu stie prea multe, nu-si aminteste sa-i fi dus recent la medic sau sa se intereseze de sanatatea lor. "Cu baiatul mergea mama la doctorita Verona (medic neurolog - n.r.), dar nu stiu de medic pentru copii. Cred ca e undeva prin Obor".
Dincolo de aceste generalitati, Mirela Smadu nu prea mai stie altceva despre copiii carora le-a dat viata si, dat fiind handicapul vizibil de oligofrenie al acesteia, comportamentul ei este explicabil. Ingrijorator este insa faptul ca acesti copii traiesc intr-un adevarat focar de infectie si ca imobilul cu numarul 25 de pe strada Ana Ipatescu trebuie sa intre urgent in vizorul autoritatilor locale, pentru prevenirea altor tragedii.
Politia a demarat deja o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care a decedat micutul Daniel Smadu, al carui corp se afla inca la Morga Serviciului de Medicina Legala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii