Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nou-nascut gasit mort in tomberon

Descoperire macabra, in acest week-end, intr-un tomberon din cartierul Hipodrom. Un boschetar care cauta prin gunoi, in speranta de a gasi ceva de imbracat, a dat peste niste haine vechi in care era infasurat un fat de sex masculin, cu tot cu placenta si cu cordonul ombilical netaiat. Barbatul s-a speriat si, pentru ca nu a stiut ce sa faca, i-a povestit intimplarea unui alt barbat, care se afla in zona si care avea telefon mobil, pentru ca acesta sa sune la politie.
In citeva minute, la fata locului a sosit o echipa de politisti care au verificat zona si au inceput cercetarile. Barbatul care a gasit fatul mort a declarat ca acesta se afla infasurat intr-o fusta si o bluza de dama, care erau pline de singe. Initial, el nu si-a dat seama ca acestea acopera ceva, si le-a tras spre el, din tomberon, dupa care a incercat sa desfaca pachetul format din cele doua obiecte de imbracaminte. Barbatul a vazut ca ele se desfaceau cam greu, dar pina nu a vazut ce contin, nu a suspectat nimic: "Am tras de toalele alea si cind sa le desfac, am zis prima data ca e un ciine, dar m-am uitat apoi mai bine si am ramas blocat: era un copil mort. Nici nu stiam ce sa fac, m-am speriat, nu stiam pe cine sa anunt, dar am fugit acolo, unde era o masina, cu un barbat si l-am anuntat imediat si am zis sa cheme politia. M-am speriat, ca nu e usor sa vezi asa ceva, un copil mort, aruncat ca un ciine, la gunoi. Am si eu un copil si imi vine greu sa vad asta. Eu cred ca fatul mort este mai demult acolo, dupa cum l-am vazut, ca are si putin, cum sa va spun... albeata pe el".
La scurt timp s-au adunat in zona si citeva locatare, care erau stupefiate de descoperirea din tomberonul lor. Ele nu-si explicau cum a putut face o femeie o astfel de grozavie, sa-si arunce copilul la gunoi. "Cica era mai demult acolo, ca era asa...avea pe el mucegai. L-o fi tinut in casa si l-o fi aruncat acuma? Dar nu putea sa-l tina in casa, de miros. Dar cind l-o fi aruncat, ca eu stau cam tot timpul la geam, si n-am vazut nimic ?", comenta o batrina. "Dar nici aici nu putea sa-l aduca de ieri sau de alaltaieri, ca dadea lumea de el mai devreme, cum a facut boschetarul asta. Doamne, maica Domnului, Doamne! Ce fel de femei sint astea? Oare traia, cind l-a aruncat?", se intreba o alta femeie.
Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala unde, in cursul zilei de astazi, i se va face autopsia. Din primele constatari ale medicului legist, dr. Aurelian Savu, este vorba despre un fat nascut prematur. Medicul nu a putut preciza, deocamdata, daca acesta s-a nascut mort, sau a fost lasat sa moara. Politia a deschis o ancheta, intocmind un dosar penal si face cercetari pentru identificarea mamei si stabilirea exacta a imprejurarilor in care fatul a fost aruncat la tomberon.

Al doilea caz, in mai putin de o saptamina

Descoperirea din acest week-end este cel de-al doilea caz de abandon al unui nou-nascut inregistrat la Braila, in mai putin de o saptamina. Martea trecuta, un alt copil a fost gasit tot de un boschetar, de data aceasta printre gunoaiele din zona depoului de locomotive al Garii Braila. Nici in acest caz nu se stie daca micutul, un baietel in greutate de trei kilograme, nascut normal, la termen, a venit viu pe lume sau nu. Medicii legisti suspecteaza ca acesta a respirat, insa nu exclud nici varianta ca micutul sa se fi nascut mort, tocmai fiindca unul dintre plaminii copilului prezinta urmele unei posibile pneumonii intrauterine.
Probele gasite la locul unde a fost descoperit copilul au indicat faptul ca femeia a nascut acolo, printre gunoaie, loc in care si-a abandonat si copilul, iar apoi a disparut. Dosarul este instrumentat de catre politisti de la Galati, fiindca ofiterii de la transporturi feroviare - in a caror arie de competenta a fost descoperit cadavrul copilului - au conducerea in orasul vecin. In acest caz exista o suspiciune de pruncucidere prin omisiune, care urmeaza sa fie stabilita dupa primirea rezultatelor probelor trimise la Histopatologie Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii