Mergi la conţinutul principal

Nou la Brăila: asfaltare făcută noaptea, pe trafic redus

* lucrarea a vizat zona stației de autobuz din zona Piața Concordia, unde de ani de zile băltește apa după fiecare ploaie * este prima intervenție serioasă pentru rezolvarea acestei probleme * rămâne de văzut dacă va trece proba... ploii

 

 

 

 

Minunea s-a întâmplat în staţia Piaţa Concordiei, acolo unde este traseul a circa 10 - 11 linii de autobuz, cu câteva foarte mari incoveniente pentru călători, știute de ani de zile. În primul rând că prin construirea unei clădiri comerciale (până la doi metri de carosabil) s-a desfiinţat locul de aşteptare a autobuzelor. Iar în al doilea rând, de mai mulți ani, pe carosabil, chiar unde urcă şi coboară călătorii, după fiecare ploaie se forma o baltă de 10-15 cm adâncime, întinsă între Griviţei şi Mihai Bravu; plus pe trotuar, pe circa 5-6  metri. Al treilea necaz era şi inconştienţa unor conducători auto care, în viteză şi cu o satisfacţie sadică, te udau din cap până în picioare. La început s-a invocat imposibilitatea intervenţiei pe durata a 5 ani, cât era durata garanţiei lucrării de modernizare a Căii Călărașilor. Când garanția s-a terminat, au fost  şi unele intervenţii pentru ieşirea din situaţie,  însă ineficiente, din cauza modului nesatisfăcător de turnare a unui asfalt de proastă calitate, cu formarea unor făgaşe (cu apă şi noroi) de-a lungul carosabilului.  Însă apa tot nu se scurgea, iar un gaiger de mici dimensiuni a ajuns să fie colmatat cu  uleiul ars şi reziduurile deversate aici. S-a avansat chiar şi ideea realizării unei rigole cu grătar metalic, însă nu a fost agreată de către edili.

Dar iată că, în sfârşit, Primăria a dispus rezolvarea (sperăm definitivă) a amintitei situaţii. Şi nu oricum, ci prin răzuirea carosabilului şi turnarea asfaltului de către firma MICATIS (de acum, cu o bună experienţă în domeniu) pe timpul nopţii! Traficul rutier, mai redus, a fost redirijat, fără a fi înterupt, iar siguranţa circulaţiei s-a asigurat permanent de către Poliţia Locală.

Deci, în principiu, un lucru bun. Şi care dovedeşte că atunci când se vrea, se poate! Mai este însă ceva: trotuarul nu a beneficiat de o mână de asfalt, iar adevărata probă a calităţii lucrării o vor da ploile.
Deocamdată, totuși, felicitări, şi să vedem efectul amintitei iniţiative!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro