Mergi la conţinutul principal

Nouă pacienți din Brăila au beneficiat de terapia cu anticorpi monoclonali!

* medicii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila au identificat primii pacienți pentru această terapie * cei mai mulți bolnavi care au primit tratamentul au fost externați în aceeași zi, după câteva ore * la acest moment, spitalul mai are 27 de doze cu anticorpi

 

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila s-a început tratamentul cu anticorpi monoclonali neutralizanți pentru SARS-CoV-2. Din cele 36 de flacoane repartizate de la Ministerul Sănătății la Brăila, doar nouă pacienți au beneficiat deocamdată de această terapie, potrivit conducerii unității spitalicești. ”Am început să folosim din ei. Nu i-am consumat încă pe toți. Am început să folosim la cazurile cu forme ușoare de boală și care nu au alte tratamente. Am administrat la nouă pacienți, dar cei mai mulți sunt deja externați. Dacă nu mă înșel, vreo doi au fost transferați la Corpul B și nu sunt probleme deocamdată. Deci mai avem 27 de anticorpi pe care urmează să-i folosim”, a declarat pentru ”Obiectiv”, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu. Întrebată dacă se văd schimbări la pacienții care au beneficiat de acest tratament, aceasta nu s-a putut pronunța exact pentru că pacienții ar fi fost externați în aceeași zi. ”Nu-mi dau seama, pentru că pacienții aceștia pleacă acasă după administrare, deci nu știu continuarea. Se face perfuzia, se stă câteva ore, după care pacientul poate pleca acasă”, ne-a mai spus sursa citată.

Amintim că luna aceasta, 133 de unități sanitare cu paturi din țara noastră au primit 5.206 de doze de anticorpi monoclonali, SJU Brăila fiindu-i repartizate 36 de flacoane. Acest tip de terapie  se poate administra doar pacienților cu forme ușoare ale bolii și într-un stadiu de început. Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), tratamentul cu anticorpi monoclonali funcționează prin blocarea receptorilor, în momentul în care virusul SARS-CoV 2 încearcă să se atașeze de aceștia. În ceea ce privește eficiența unei astfel de terapii, conform Ministerului Sănătății, rezultatul depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală este diminuată semnificativ și începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro