Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Norvegia a cistigat editia 2007 a Cupei "1 Decembrie"

Editia din acest an a Cupei 1 Decembrie a fost cistigata de echipa care s-a clasat la Campionatul European pe locul al 12-lea, in timp ce medaliatele au fost departe de valoarea demonstrata atunci. Ca sa nu mai amintim faptul ca desi au avut in componenta tot ce are mai valoros handbalul la nivel de tineret din cele trei tari a capotat in fata unei echipe de mijlocul clasamentului Ligii Nationale a Romaniei, HC Dunarea.
Formatia braileana a demonstrat ca este intr-o mare revenire sub bagheta lui Liviu Paraschiv. A crescut ritmul de joc, circulatia mingei si a jucatoarelor este superioara celei in care echipa a fost pregatita de Alexandrina Soare. Cele doua vedete ale brailencelor, Elena Moise si Alina Braniste, creeaza o armonie in sinul formatiei, iar portarii Goldic si Pelin au fost jucatoarele care au asigurat un moral bun coechipierelor prin interventiile lor foarte bune de pe perioada turneului.
Dupa ce a cistigat in mod cu totul si cu totul categoric amicalul de trei reprize cu Norvegia, HC Dunarea a bifat trei victorii din tot atitea partide disputate la Cupa 1 Decembrie. Elevele lui Liviu Paraschiv s-au impus cu 38-24 in fata nationalei de tineret a Romaniei, intr-un joc in care Moise a marcat de 10 ori, iar A. Braniste de 9 ori dupa care au invins Spania cu 30-25, dupa ce la pauza scorul a fost egal, 12-12. Si de data aceasta principalele marcatoare ale formatiei brailene au fost Moise, A. Baraniste si Lipan cu 9,7 si respectiv 5 goluri marcate, si tot cu acelasi scor s-au impus si in fata norvegiencelor.
Deoarece, la recomandarea federatiei de specialitate, rezultatele echipei HC Dunarea nu au contat, cea de-a doua editie a Cupei 1 Decembrie a fost cistigata de echipa Norvegiei, urmata de cea a Romaniei si de cea a Spaniei. Romania si-a asigurat pozitia secunda in clasament gratie victoriei cu 31-24 din partida cu Spania, din ultima zi a turneului.
Concluzia generala a fost insa ca toate nationalele au lasat impresia ca au venit in plimbare, pentru o scurta vacanta si nu pentru un turneu international de verificare.
Primele trei clasate au primit diplome si cupe, de asemenea organizatorii au mai oferit trei premii speciale. Liesen Stine din Norvegia a fost desemnata cel mai bun portar, cu 21 de goluri marcate, Patricia Maria Vizitiu a devenit golgetera turneului iar spaniola Lujan Suarez cea mai tehnica jucatoare.

Rezultate tehnice:
Romania - HC Dunarea 24-38
Norvegia - Spania 27-21
Spania - HC Dunarea 25-30
Romania - Norvegia 26-32
Norvegia - HC Dunarea 25-30
Romania - Spania 31-24
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii