Nouă propuneri de miniştri înaintate Parlamentului de premierul Victor Ponta au fost avizate favorabil luni de comisiile parlamentare de specialitate din cele două Camere legislative.
Singurul care a primit aviz negativ în comisii a fost Adrian Anghel, candidatul propus de premier ca ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Ulterior, premierul l-a propus în locul acestuia pe deputatul PSD Angel Tîlvăr. El a fost audiat de parlamentari şi a primit aviz favorabil.
• Darius Vâlcov, propus pentru postul de ministru al Finanţelor Publice, a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru şi 10 împotrivă.
Vâlcov a declarat la audierile din comisii că îşi propune ca, în perioada 15 ianuarie - 15 martie, Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală să fie dezbătute cu mediul de afaceri şi cu cel politic iar în perioada 15 martie - 15 mai, dezbaterea să continue în Parlament, astfel încât la finalul sesiunii viitoare cele două Coduri şi Legea redevenţelor să iasă îmbunătăţite din Parlament şi să fie aplicate din 2016.
• Sorin Cîmpeanu, propus pentru portofoliul de ministru al Educaţiei şi Cercetării, a fost avizat favorabil cu 22 de voturi pentru şi nouă împotrivă. Au existat discuţii privind numărul de voturi, cei din Opoziţie invocând faptul că numărul voturilor a fost mai mare decât cel al membrilor comisiilor.
• Ionuţ Vulpescu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit aviz favorabil cu 19 voturi pentru şi 7 împotrivă.
• Andrei Gerea, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a fost avizat favorabil cu 44 de voturi pentru şi şapte împotrivă.
• Mihai Tudose, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, a primit aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru. Tudose a primit şapte voturi împotrivă.
• Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională, a fost avizat favorabil cu 23 de voturi pentru pentru şi trei împotrivă.
• Graţiela Gavrilescu, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, a primit aviz favorabil cu 17 voturi pentru, şapte împotrivă şi două abţineri.
• Liviu Pop, propus pentru portofoliul Dialogului Social, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate cu 21 de voturi pentru şi 7 împotrivă.
• Adrian Anghel, propus ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, a obţinut în comisiile parlamentare de specialitate 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri. Rezultatul votului a stârnit discuţii, Opoziţia susţinând că Anghel nu a întrunit votul majorităţii membrilor celor două comisii reunite şi că avizul este negativ.
• Angel Tîlvăr, propus ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni după discuţiile apărute în comisia de specialitate la audierea şi votul dat lui Adrian Anghel, a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru, 7 împotrivă şi o abţinere.