Noi suspiciuni de rujeolă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Noi suspiciuni de rujeolă

• în ultima săptămână au fost raportate opt astfel de cazuri • recent, la o grădiniţă din Brăila au apărut şi suspiciuni de scarlatină

 

Rujeola continuă să dea târcoale judeţului nostru. În ultima săptămână, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, au apărut opt noi suspiciuni de îmbolnăvire, cazurile fiind înregistrate atât în judeţ cât şi în municipiu. Probele au fost trimise la laborator şi se aşteaptă rezultatul analizelor.

Reamintim că în luna noiembrie s-au confirmat 10 cazuri de rujeolă, majoritatea celor care au contactat boala fiind copii. Cazurile s-au înregistrat în municipiul Brăila - 3, Gradiştea - 2, Pitulaţi - 2, Vădeni - 1, Însurăţei - 1, Vultureni - 1.

 

Suspiciuni de scarlatină la o grădiniţă din Brăila

Săptămâna trecută s-au semnalat suspiciuni de scarlatină la grădiniţa nr. 42  unde trei preşcolari s-ar fi contaminat cu această boală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila ne-au declarat că toate probele au ieşit negative. “S-a făcut triaj, anchetă epidemiologică la grădiniţă şi toate probele au ieşit negative. De altfel, în tot judeţul, până în acest moment nu avem niciun caz confirmat de scarlatină”, ne-a declarat Gabriel Ciochină, director DSP Brăila.

De asemenea, conducerea unităţii preşcolare ne-a declarat că imediat după apariţia acestor suspiciuni s-au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii acestei boli. “Imediat după apariţia acestor cazuri am ţinut cont de toate recomandările făcute de cei de la DSP Brăila, adică triaj medical zilnic, igienizarea claselor, aerisirea foarte bine a spaţiului în care copiii îşi desfăşoară activitatea. Au fost doar suspiciuni, probele fiind negative”, ne-a precizat Dorel Onosa, directorul grădiniţei.

Scarlatina este o boală a copilăriei care se transmite pe cale aeriană şi apare cel mai frecvent în şcoli şi grădiniţe. Acum un secol, era o cauză importantă de deces în rândul copiilor. Astăzi, este aproape inofensivă dacă tratamentul este corect administrat. Spre deosebire de varicelă, rubeolă, rujeolă şi oreion, scarlatina este cauzată de o bacterie şi nu de un virus. Responsabil de apariţia ei este streptococul beta-hemolitic de grupa A.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro