"Proiectul se adreseaza tinerilor cu handicap usor si mediu, cu virste cuprinse intre 15 - 30 ani, din sistemul de protectie a copilului si din comunitate, avind ca obiectiv general instruirea si pregatirea profesionala a acestora, in cadrul unui atelier productiv", a declarat directorul general al DGASPC Braila, prof. Alexandru Sculschi.
Potrivit sursei citate, atelierul va avea o capacitate maxima de 25 locuri si va fi structurat pe trei sectii: atelier pentru tapiterie, atelier pentru confectionat icoane si atelier pentru activitati de birotica.
Locatia acestui serviciu social integrat va fi in aleea Cresei nr. 1, la parter. "Cum, la etaj, functioneaza un Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilitati, in felul acesta se va crea un complex destinat persoanelor cu nevoi speciale", a adaugat Alexandru Sculschi. Directorul general al DGASPC a subliniat ca spatiul a fost deja igienizat si s-au facut dotarile necesare desfasurarii celor trei tipuri de activitati. De asemenea, s-a realizat si selectia personalului care va lucra in acest centru, acestia participind, in prezent, la cursuri de instruire, care sint predate de specialisti din cadrul DGASPC. "La finele lunii aprilie, specialisti din Grecia vor veni la Braila pentru o a doua sesiune de instruire a personalului care isi va desfasura activitatea in cadrul acestui serviciu", a mai declarat Alexandru Sculschi. Organigrama acestui serviciu nou creat prevede trei instructori de educatie, un psiholog, un asistent social si un asistent medical.
Deschiderea oficiala a Centrului este preconizata a avea loc in data de 8 mai a.c..
"Mentionez ca acest proiect este o continuare a unui alt proiect, derulat in colaborare cu Fundatia Euro 21, prin care s-a infiintat Centrul de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilitati", a declarat, in incheiere, Alexandru Sculschi.