Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi parlamentam, ei parlamentari

S-a mai scurs un an in care i-am platit degeaba pe parlamentarii de Braila. Cei 7 (cinci deputati si doi senatori) care cica ne reprezinta acum au recunoscut in "Obiectiv" ca nici in 2006 nu au reusit sa faca mare lucru pentru comunitatea locala care le-a dat un serviciu bun, remunerat cu 45 de milioane de lei net pe luna. Senatorul PSD Aurel Simionescu se mindreste ca tot anul a lucrat la proiect de lege (care ulterior a si fost votat) prin care taranii din judet(e) sa poata asigura, prin rotatie, paza comunitatilor din care fac parte. Adevarul este ca era imperios necesara adoptarea unei astfel de masuri. Mai departe, deputatul PSD Mihai Tudose constata ca 2006 nu a trecut degeaba pe linga el, intrucit a avut foarte multe luari de cuvint, mai exact 114. De geniu mi s-a parut insa remarca deputatului PD Horia Vasioiu care, la capitolul realizari, a trecut faptul ca a participat "cam la toate" sedintele. Altfel spus, el ne atentioneaza ca isi merita in totalitate leafa, din moment ce a mers zilnic la serviciu. Singurul care nu a avut dupa ce trage linie a fost deputatul PSD Alin Teodorescu. Asa cum s-a intimplat si in 2005, nici in 2006 el nu a reusit sa faca nimic din ceea ce si-a propus. Si a tinut sa ne linisteasca in aceasta privinta, sa nu cumva sa raminem cu impresia gresita ca s-a apucat de vreo treaba.
Dupa ce ani de zile i-am injurat pe parlamentari pentru ca isi vad de treaba lor si asteapta sa se scurga incet mandatul, acum privim cu detasare la nerealizarile lor. Nu ne mai mira faptul ca nu fac nimic pentru noi. Doar mai parlamentam din cind in cind pe marginea nimicurilor pe care ei, ca demnitari, le fac si invocam votul uninominal. Unii se dau ingrijorati ca prin votul uninominal riscam sa ne trezim in Parlament cu cintareti, fotbalisti si alti prezentatori de stiri. Acestia ar trebui sa fie ingrijorati mai degraba din pricina faptului ca un deputat de Braila ca Daniela Buruiana (PRM), desi nu se mai afla de mult printre noi, incaseaza in continuare un ban pe cit de frumos, pe-atit de nemuncit. Macar de ne-ar fi cintat un cintecel, precum solistii care vor ajunge deputati sau senatori dupa introducerea votului uninominal, sa fi stiut si noi o treaba.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii