Mergi la conţinutul principal

Noi nereguli semnalate in cazul "LukOil"

Viceprimarul Daniela Vasioiu a solicitat, ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, efectuarea de catre comisia de specialitate numarul 2 a consiliului, a unei noi cercetari, legata de aspectele semnalate de "Comitetul de Salvarea al Bulevardului Independentei", privitor la HCLM nr. 85/29.05.2003. Amintim ca prin hotarirea cu pricina, s-a transmis, prin schimb, dreptul de proprietate asupra unei bucati din Bulevardul Independentei, situat in fata Maternitatii, antreprenorului companiei "LukOil". Inca din 2003, un grup de peste 2000 de cetateni, constituiti in "Comitetul de Salvare al Bulevardului Independentei", se lupta pentru a anula aceasta hotarire, acestia inaintind recent consiliului un nou apel prin care semnaleaza mai multe nereguli, nedepistate initial, la momentul aprobarii hotaririi.
Ieri, consilierilor li s-au adus aceste aspecte la cunostinta de catre unul dintre membrii comitetului, Marcel Alecsa. "Comitetul lupta de doi ani pentru a reda Primariei bucata de Bulevard care s-a dat la schimb pentru doua locuri de casa, afacerea fostului prefect, Mihai Manea, in valoare de 7,6 miliarde de lei, echivalentul a 230.000 de euro. Acesti bani i-a primit in mina, prin vinzarea la 6 zile dupa aparitia HCLM 85/2003, firmei lui Victor Surdu si Victor Valentin, respectiv fostului ministru al Agriculturii si presedintele fostului Partid Agrar. Ce se vroia sa se faca in fata maternitatii? O statie de benzina cu o capacitate de 3 rezervoare, adica 250 de tone de carburanti in fata maternitatii". Alecsa a mai adaugat ca, din informatiile pe care le-a obtinut, a aflat ca firma "Tracon" nici macar nu era acreditata de compania "LukOil" si ca, de fapt, Mihai Manea nu este nici proprietarul acestei societati si nici nu detine actiuni: "Si fostul primar ne-a declarat ca a fost obligat sa cedeze aceasta bucata de teren, pentru cele 2 locuri, firma “Tracon” mintind Primaria ca va face un loc de joaca pentru copii. Pentru elaborarea acelei hotariri, “Tracon”, care a solicitat schimbul fara nici o baza, ce face? Vinde terenul firmei “Valgab”. Insusi ministrul de interne, Ioan Rus, ne scrie ca firma “Tracon” nu e acreditata de “LukOil”, iar fostul prefect nu e nici proprietar, nici nu detine actiuni. Prin urmare acum e numai director... iar noi platim cite 6 milioane cheltuieli de judecata, iar unul dintre noi a murit dupa ce iesea din sala de tribunal, acum 6 luni de zile".
In baza celor aratate de reprezentantul "Comitetului de salvare a Bulevardului", la propunerea viceprimarului Vasioiu, consilierii au decis ca, in cursul lunii iunie, comisia juridica din cadrul CLM sa verifice toate aceste aspecte si sa inainteze un raport consiliului, cu 10 zile inainte de sedinta ordinara de la sfirsitul lunii. In baza raportului comisiei, executivul Primariei va lua o decizie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu