Mergi la conţinutul principal

Noi facilităţi pentru firmele care angajează absolvenţi de studii superioare ca stagiari!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila face publice noile facilităţi acordate angajatorilor prin lege dacă iau în formele lor stagiari absolvenţi ai învăţământului superior.
"Legea privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior reglementează perioada de 6 luni de debut în profesie, cu excepţia profesiilor pentru care există reglementări speciale. Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condiţiile legii primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu pentru acel stagiar, o sumă egală cu 750 lei, reprezentând de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie", se arată într-un comunicat formulat de AJOFM Brăila.

Angajatorii nu pot primi dublă finanţare

Contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă. Angajatorii nu pot primi dubla finanţare pentru aceeaşi persoană angajată şi sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale stagiarilor pe perioada contractului de stagiu încheiat.
Suma lunară precizată anterior nu se acordă angajatorilor instituţii şi autorităţi publice.
"Stagiar este debutantul în profesie, angajat cu contract individual de muncă, cu excepţia celor care dovedesc că au desfăşurat, potrivit legii, activitate profesională în acelaşi domeniu, anterior absolvirii. Perioada de stagiu este de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu, fiind reprezentată de perioada de timp cuprinsă între data angajării şi data finalizării stagiului, care se încheie cu eliberarea unui certificat/unei adeverinţe semnat/semnate de angajator", ne-a precizat Monica Bratu, director executiv AJOFM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro