Mergi la conţinutul principal

Noi dotări pentru Jandarmeria Brăila: autospeciale, un autocamion şi o ambarcaţiune pentru intervenţia în Insula Mică

pentru acest an, conducerea Jandarmeriei Brăila are anumite planuri de investiţii, urmând să fie achiziţionate autospeciale “Peugeot Expert”, dar şi un autocamion pentru înlocuirea celui vechi • printr-un proiect european, ar putea intra în dotarea Jandarmeriei Brăila o ambarcaţiune care va fi folosită pentru intervenţia în rezervaţia Insula Mică  •

 

Jandarmii brăileni nu îi lasă să stea liniştiţi pe indivizii care s-au specializat în comiterea de infracţiuni. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila aşteaptă noi dotări, fiind vorba despre autospeciale de patrulare, dar şi de o ambarcaţiune care să intervină în Insula Mică atunci când este nevoie. Şeful instituţiei, col. Vasile Moţ, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre investiţiile programate pentru acest an. “Avem în desfăşurare un acord cadru pentru autospeciale «Peugeot expert», probabil că în cursul acestui an va fi rezolvat. De asemenea, intenţionăm achiziţionarea unui autocamion pentru înlocuirea celui existent din mai multe considerente, printre acestea fiind uzura morală. Cred că ne vom descurca mai bine şi vom fi mai eficienţi cu autocamioane mai mici. Încercăm pe cât posibil să achiziţionăm o autospecială de patrulare. Deocamdată sunt doar posibilităţi, nu vreau să mi le asum sută la sută ca şi realizări, preferăm să discutăm mai mult atunci când acestea vor deveni realitate”, a precizat colonelul Moţ.

Tot din punct de vedere al investiţiilor, Jandarmeria Brăila îşi propune să termine dispeceratul instituţiei şi să îmbunătăţească partea de radiocomunicaţii a unităţii, prin achiziţionarea unor noi echipamente de altă generaţie. Sunt în derulare şi proiecte europene, unul având legătură cu Insula Mică a Brăilei, unde jandarmii vor putea interveni mult mai eficient, asta după achiziţionarea unei ambarcaţiuni care va acţiona pe apă. “În măsura în care vom putea, vom finaliza şi un proiect pe fonduri europene care urmăreşte intensificarea prezenţei noastre în zona rezervaţiei Insula Mică, pentru îmbunătăţirea capabilităţii de intervenţie în zona nautică. Ar putea intra în dotarea unităţii o ambarcaţiune, cu toate dotările pentru a putea interveni în anumite zone, cu posibilitatea de a lansa ambarcaţiunea acolo unde avem nevoie, în zona de acţiune pe apă. Cred că până la sfârşitul anului vom finaliza un proiect tot pe fonduri europene, un punct de comandă care să răspundă în primul rând provocărilor actuale, necesarului actual de informaţii pentru a lua o decizie în condiţii cât mai apropiate de realitate, pe informaţii cât mai certe”, a mai adăutat şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.

Legat de necesarul de autospeciale de patrulare, conducerea instituţiei a precizat că, la acest moment, gradul de asigurare tehnică a unităţii se apropie de 80%, referindu-se la autospeciale viabile, fără a se lua în calcul autocamionul, model 1995, autospecială de capacitate mărită 1997 şi alte autoturisme de patrulare. “Estimăm că dacă lucrurile vor decurge aşa cum sunt planificate pentru acest an, la capitolul autospeciale de patrulare pe şasiu de Dacia Logan sau Dacia Duster, şi autospecială de transport cu o capacitate mai mare, cred că până la sfârşit de an să avem asigurat minimum 90 %. Urmează să vedem pe viitor ce putem face pentru a ne menţine la acest nivel”, a mai declarat col. Moţ.

La capitolul personal, sursa citată a spus că instituţia îşi păstrează gradul de încadrare de peste 96% cu şanse de a creşte, estimând ca până la sfârşitul anului se va apropia de 98% încadrare, fiind vorba şi de absolvenţi ai şcolilor militare care ar urma să intre în activitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro