Mergi la conţinutul principal

Noi dotări la Jandarmeria Brăila: 4 autoturisme Dacia Duster şi o autospecială “Peugeot Expert”

lucrătorii inspectoratului de jandarmi Judeţean Brăila îşi pot desfăşura de acum activitatea cu mai mare operativitate, mai ales că Moş Crăciun a venit cu daruri • este vorba despre cinci autoturisme, respectiv 4 Dacia Duster şi o autospecială Peugeot 8 plus 1, aceasta din urmă intrând deja de joi în activitate

 

Şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila, colonel Vasile Moţ, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre realizările anului 2018 pentru instituţia pe care o conduce. Cea mai importantă realizare este legată de dotarea cu noi autoturisme, instituţia având acum forţe proaspete, respectiv 4 autoturisme “Dacia Duster” şi o autospecială “Peugeot”. Aceasta din urmă a intrat de joi în activitate, fiind practic un cadou de Moş Crăciun. Important de menţionat a fost şi aspectul legat de Postul de Jandarmi Movila Miresii care a fost reînfiinţat şi îşi desfăşoară activitatea în mod operativ.

Inspectorul şef al Jandarmeriei Brăila a ţinut să precizeze faptul că anul 2018 a fost unul cu realizări pentru instituţia pe care o conduce. “Acest an a avut particularităţile lui. Ca şi număr de misiuni am crezut că va fi cam tot ca în anul 2017, însă anul acesta misiunile au fost în creştere, cu 3-5% , mai multe manifestări în spaţiul public care au avut loc, dar pe de altă parte o privire retrospectivă arată nişte schimbări la nivelul Inspectoratului de Jandarmi. Cea mai mare realizare, nesperată pentru noi, faptul că numărul jandarmilor din Brăila a crescut, fizic vorbind, cu peste 20 de jandarmi nou încadraţi, ceea ce nu speram la începutul anului. Organigrama inspectoratului a fost completată cu Postul de Jandarmi Movila Miresii care funcţionează deja, va deveni operaţional complet la începutul anului viitor. Au fost unele constrângeri de ordin financiar, spaţiul a necesitat anumite amenajări, pe care nu le-am putut face în timpul pe care l-am prognozat iniţial. Este o realizare întrucât la început de an nu credeam că vom putea redeschide acest post. Este o structură importantă pentru noi întrucât ne oferă control în zona centrală şi de nord a judeţului, aceasta este mare importanţă a acestui post”, a spus col. Moţ.

Şeful IJJ a ţinut să mai precizeze faptul că postul de la Movila Miresii are acţiune permanentă, acesta funcţionând cu minim doi militari pe fiecare schimb. Efectul postului de jandarmi deja s-a văzut. Dacă în prima lună, atât structura de poliţie, cât şi cea de jandarmi au avut ce face, de o lună de zile la Movila Miresii nu au mai fost infracţiuni de constatat. Cel mai probabil, prezenţa permanentă a forţelor de ordine i-a speriat pe infractori. Colonelul Moţ a spus că există totuşi o explicaţie, comuna având cel mai mare număr de forţe de ordine raportat la mia de locuitori din judeţ.

 

Noile autoturisme din dotarea Jandarmeriei Brăila

Începutul de an nu dădea prea mari speranţe privind anumite dotări în cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Brăila, după cum a spus chiar şeful instituţiei. Până la urmă însă, mai multe autoturisme au intrat în dotarea instituţiei. Cea mai importantă este autoutilitara “Peugeot Expert” 8 plus 1, la care lucrătorii jandarmi visau de ceva timp. “Pe de altă parte, sub aspectul dotărilor materiale, dacă la începutul anului credeam că va fi un an cu ample constrângeri financiare, cu toate acestea am reuşit achiziţionarea a 4 autoturisme Dacia Duster, a unui autoturism 8 plus 1, marca Peugeot Expert, ultima autospecială intrată în dotare, devenită operaţională. A venit şi la noi Moş Crăciun! Cele 4 autoturisme Dacia Duster au fost achiziţionate prin Inspectoratul General al Jandarmeriei, iar Peugeot este achiziţionat pe plan local”, a precizat col. Vasile Moţ.

Şeful Jandarmeriei a vorbit şi despre planurile de viitor însă vom face o amplă prezentare legată de acestea într-un alt material. În listă se numără un proiect pe fonduri europene pentru realizarea unei componente preventive şi de acţiune pe linia braconajului piscicol, cinegetic, prevenirea infracţionalităţii de mediu şi punerea în funcţiune a unui centru de comandă mobil.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro