Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noi deprinderi pentru viata

Copiii si tinerii din apartamentele de tip familial care functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (ca urmare a implementarii proiectelor PHARE) au inceput o noua etapa in vederea pregatirii lor pentru o viata independenta, dupa ce vor parasi sistemul.
Astfel, copiii, sub supravegherea instructorilor de educatie, isi stabilesc meniul si totodata lista de cumparaturi, ocupindu-se ei insisi de achizitionarea si prepararea hranei. Fiecarui copil ii este alocata suma de 70.000 lei/zi, pentru hrana.
"Ca si intr-o familie, unde parintii isi invata propriii copii tot ceea ce inseamna importanta si valoarea. Totodata, instructorii ii invata sa faca diferenta intre produse, in ceea ce priveste raportul calitate-pret" a declarat directorul general adjunct al DGASPC Braila, jurist Simona Cimpoaie. Sursa citata a adaugat ca tinerii sint deosebit de incintati ca au fost antrenati in aceasta activitate, aratindu-se interesati de tot ceea ce aceasta presupune (alegerea produselor, plata lor), simtindu-se astfel responsabilizati si oarecum independenti.
Viorel Bosoi, unul din tinerii care locuieste intr-un apartament de tip familial, ne-a povestit ca, in primele zile, era speriat de noua responsabilitate care i-a fost data, deoarece se temea ca nu va reusi sa isi planifice corect "bugetul", astfel incit sa reuseasca sa isi asigure hrana pentru intreaga luna. "Acum insa, chiar imi place sa ma duc sa fac cumparaturi. Acum, spre exemplu, vreau sa cumpar, pentru mine si pentru colegii mei niste fructe, piine si salam", a adaugat Viorel. Intr-adevar, ajuns in magazin, baiatul a studiat mai intii oferta de produse, a comparat preturile si abia apoi a hotarit ce trebuie sa cumpere, avind atitudinea unui autentic adult.
Potrivit directorului general adjunct Simona Cimpoaie, ideea de a-i invata pe copii sa-si asume aceasta responsabilitate s-a dovedit a fi foarte buna, acestia simtindu-se valorizati si tratati ca niste "oameni mari".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii