"Noi decidem ce produse să mâncăm şi ce alimente să nu consumăm" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Noi decidem ce produse să mâncăm şi ce alimente să nu consumăm"

Fitness Center oferă o gamă largă de servicii fitness şi aerobic, la cele mai înalte standarde în domeniu, pune la dispoziţia clienţilor săi un sistem complet de îmbunătăţire a sănătaţii, a stării de bine şi a rezultatelor profesionale. Instructorii de la Fitness Center pot recomanda celor  interesaţi şi diete alimentare.
Mâncarea constituie un element important al sănătăţii organismului susţine instructorul Sorin Albu: "Nu depind direct de noi poluarea, factorii ereditari, zgomotul, mediul în care ne naştem, tiparele comportamentale ale celor din jur, însă întotdeauna vom putea decide ce produse să mâncăm şi ce alimente să nu consumăm".
Sursa citată susţine că sunt patru nutrienţi de bază.
"Apa, carbohidraţii (glucidele), proteinele şi grăsimile (lipidele) sunt principalele componente ale unei diete sănătoase. Dacă alegi cea mai sănătoasă variantă a acestor nutrienţi şi-i mănânci echilibrat, îţi ajuţi organismul să funcţioneze la nivel optim", spune Sorin Albu
care aduce şi argumente în acest sens.
"Două treimi din organismul uman matur este format din apă. Ea este implicată în fiecare funcţie a corpului şi este vitală pentru funcţionarea aparatului digestiv, circulator şi urinar. Apa transportă nutrienţi de la şi către celule. Cu ajutorul ei se menţine o temperatură adecvată în organism. Este recomandat să bei cel puţin opt pahare de apă pe zi. Pe locul al doilea ar fi carbohidraţii. Ei reprezintă o sursă de energie pentru întregul corp şi se găsesc în fructe şi în legume. Această clasă de compuşi organici se divide în două categorii principale: carbohidraţi simpli şi carbohidraţi complecşi. Prima categorie constituie cea mai rapidă sursă de energie pentru că sunt descompuşi imediat de către organism. Aceştia includ o varietate de zaharuri precum lactoza (zahărul din lapte), fructoza (se întâlneşte în miere şi în fructele dulci) şi sucroza (zaharoza). Carbohidraţii complecşi includ fibrele şi amidonul din produse fainoase (pâine, paste), din fasole şi din legume precum cartoful. Aceste alimente bogate în carbohidraţi sunt înmagazinate în organism, devenind surse de energie pentru o perioadă îndelungată de timp.
Urmează proteinele. Ele au un rol vital în reglarea şi funcţionarea organismului prin enzime şi hormoni. Comparativ cu hidrocarburile, proteinele sunt o sursă de energie de lungă durată. Ele păstrează echilibrul acid-alcalin din organism, formând materialul structural al muşchilor, pielii, organelor şi ţesuturilor. Atunci când consumi mai multe proteine decât ai nevoie, cantitatea suplimentară este depozitată şi folosită ca sursă de energie după o anumită perioadă. Grăsimile sunt şi ele utile organismului. Ele au la bază acizii graşi, care sunt principalii constituenţi ai lipidelor. În timpul copilăriei, aceşti acizi organici sunt vitali pentru dezvoltarea neuronală normală. La vârsta adultă, alături de glucide, acizii graşi devin o sursă primordială de energie", afirmă instructorul Sorin Albu. În acest context, un instructor personal poate oferi variante de diete personalizate, care coroborate cu mişcarea pot conduce la greutatea corporală optimă pentru sănătate. Detalii suplimentare puteţi afla apelându-l pe Sorin Albu la numărul de telefon 0761.333.223.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro