Mergi la conţinutul principal

Noi cazuri de Covid-19 în atenția medicilor brăileni

• pe măsură ce dispar cazurile de gripă revin, tot mai des, în atenția medicilor cazurile de Covid-19 • cel puțin așa se prezintă cifrele statistice la Brăila din prima parte a lunii martie, când au fost înregistrate zeci de noi cazuri de Covid-19, dar și un deces din cauze asociate Covid

 

În prima jumătate a lunii martie, la Brăila, au fost înregistrate zeci de noi cazuri de coronavirus. Este vorba despre 45 de pacienți testați pozitiv în perioada 1-13 martie, dintre care 15 au fost spitalizați, după cum arată datele centralizate ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Din păcate, în același interval a fost raportat de către DSP Brăila și un deces din cauze asociate Covid-19, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 74 de ani, cu obezitate și hipertensiune arterială grad III.

Nici la nivel național situația epidemiologică nu a fost una mai bună, la început de martie. Dovadă stau cifrele din evidența Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), care arată că într-o singură săptămână, respectiv în intervalul 6-12 martie, în România s-au înregistrat peste 6.300 de noi cazuri de Covid și 37 decese din cauze asociate Covid, respectiv 21 bărbați și 16 femei, la categoriile de vârstă de peste 50 de ani, toți cu comorbidități, potrivit INSP.

Până în prezent, la nivel național, au fost înregistrate peste 3.300.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

În ceea ce privește situația infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cele mai recente raportări ale DSP Brăila, care au vizat prima săptămână din martie, arată o ușoară scădere a numărului de viroze, la 316 cazuri, dar și o incidență mai scăzută a pneumoniilor, respectiv 75 de îmbolnăviri și un singur caz de gripă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro