Mergi la conţinutul principal

Noi cazuri COVID - 19 la Ambulanţă şi Medicină Legală

ieri, alţi patru angajaţi din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila au fost confirmaţi cu virusul SARS - COV 2, fiind vorba despre două persoane din categoria personal TESA, dar şi doi ambulanţieri • totuşi, chiar dacă sunt cinci cazuri în total la SAJ Brăila, în listă fiind şi managerul instituţiei, dr. Viorica Iuga, nu este declarat focar • de la Direcţia de Sănătate Publică Brăila ni s-a comunicat faptul că cei infectaţi sunt din compartimente diferite, fără a avea legătură între ele • la Medicină Legală sunt 6 cazuri confirmate în total

 

Virusul COVID - 19 continuă să lovească în instituţiile medicale de la Brăila, marţi fiind confirmate pozitiv alte patru cazuri la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila. Prima din lista celor infectaţi a fost chiar managerul instituţiei, dr. Viorica Iuga, care a ajuns duminică la spital şi a cărei stare nu ar fi foarte bună, potrivit unor surse medicale. Nu avem însă o confirmare privind starea de sănătate a managerului SAJ. Totuşi, la Serviciul de Ambulanţă au mai fost confirmate încă patru cazuri COVID - 19, fiind vorba despre două persoane din categoria personal TESA, dar şi doi ambulanţieri. Totuşi, chiar dacă sunt cinci cazuri în total la SAJ Brăila, de la Direcţia de Sănătate Publică Brăila ni s-a comunicat faptul că cei infectaţi sunt din compartimente diferite care nu au legătură între ele. Au existat informaţii că virusul ar fi fost adus la SAJ chiar de către manager, însă de la DSP informaţia s-a infirmat, întrucât ni s-a comunicat că dr. Iuga era în concediu şi nu a avut vreo legătură cu celelalte cazuri confirmate. Oricum, persoanele de contact ale celor infectaţi au intrat în carantină, iar ancheta epidemiologică continuă.

La Serviciul de Medicină Legală au fost confirmate anterior 5 cazuri, respectiv doi medici, doi brancardieri şi femeia de serviciu, însă angajaţii sunt asimptomatici. Ieri, au venit testele pentru alte 9 persoane, însă doar un singur caz este pozitiv. După cum ne-a transmis dr. Gina Ilie, şeful SML, din cei testaţi pe 12 octombrie, al căror rezultat a venit pe 13 octombrie, unul este pozitiv, ceilalţi fiind negativ. “De mâine (n.r. - miercuri) cei negativi vor merge la treabă. Precizez că membrii familiei mele sunt negativi la testul Covid”, ne-a precizat dr. Ilie

Ieri, brăilenii au primit mesaj prin Ro-Alert şi au fost avertizaţi să respecte măsurile de protecţie. “ATENŢIE! În localitatea dvs. nivelul de răspândire al Coronavirus (SARS- COV- 2) este de peste 1,5 la o mie de locuitori. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs. şi a celor din jur. Purtaţi corect MASCA şi în spaţiile deschise, nu numai în cele închise şi semideschise, acoperind nasul şi gura. Păstraţi DISTANŢA şi evitaţi aglomeraţiile. Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţe comune şi DEZINFECTAŢI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. Valabil în perioada 13.10 - 26.10.2020”, este mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. În perioada 13 - 26 octombrie, purtarea măştii este obligatorie inclusiv pe stradă, nu doar în spaţii închise, pe raza municipiului Brăila şi în câteva localităţi din judeţ unde incidenţa COVID a depăşit 1,5 cazuri la mia de locuitori.

La data de 13 octombrie, au fost 34 de cazuri Covid - 19 nou confirmate, plus două persoane decedate din Brăila. S-a ajuns la un număr total al persoanelor confirmate de la începutul pandemiei  de 2.867 şi al persoanelor decedate - 125.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro