Mergi la conţinutul principal

Noi cazuri Covid-19 în şcoli. Cursuri suspendate la clase din „Murgoci”, Şcoala „Al. I. Cuza” şi Grădiniţa nr. 37

* cursurile se supendă pentru 14 zile, iar elevii şi preşcolarii celor trei grupe vor învăţa în sistem online

 

 

 

Au apărut noi cazuri de Covid-19 în unităţile de învăţământ din Brăila. Prefectura Brăila a transmis, luni după-amiază, un comunicat de presă prin care anunţă că se supendă orele faţă în faţă la trei unităţi din municipiu, pentru 14 zile. Este vorba despre clasa a VIII-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" Brăila, acolo unde s-a depistat un caz de infecţie cu noul coronavirus, iar cursurile s-au suspendat începând cu data de 18.09.2020. Apoi, un alt caz a apărut la Colegiul „Murgoci”, la clasa a XI-a F - Grupa nr. 1, începând cu data de 19.09.2020 orele fiind suspendate. Cursurile s-au suspendat şi pentru Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, tot de la 18.09.2020, acolo unde săptămâna trecută un preşcolar a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Unitățile de învăţământ menționate vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei şi cercetării. Reluarea cursurilor care presupun prezența "faţă în faţă" pentru clasa/grupele menționate, suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila, transmite Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro