Mergi la conţinutul principal

Noi cazuri Covid–19 și amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție

* la data de 8 martie, la Brăila au fost 15 persoane nou confirmate cu virusul SARS – COV – 2 și o persoană decedată * polițiștii au continuat acțiunile de control în scopul prevenirii răspândirii Covid–19, amenzile aplicate numai în cursul zilei de luni fiind în valoare totală de 30.250 lei

 

Cazurile Covid–19 apar zilnic la Brăila, însă unii brăileni nu respectă măsurile de protecție impuse, astfel că polițiștii continuă să dea amenzi.

Astfel, la data de 8 martie, au fost 15 cazuri Covid – 19 nou confirmate și o persoană decedată. Au fost 36 de teste prelevate. Numărul total al persoanelor infectate cu virusul SARS – COV – 2  de la începutul pandemiei a ajuns la 9.785. Până la acest moment, au fost 1.983 persoane vindecate în spitale și 503 persoane decedate.

La început de săptămână, erau 520 persoane în carantină la domiciliu, 28 persoane izolate la domiciliu și 113 persoane internate în spitale.

La data de 08 martie, polițiștii brăileni împreună cu jandami, polițiști locali, alături de celelalte instituții cu atribuții de control, au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost desfășurate 15 acțiuni punctuale în marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și care asigură transportul angajaților la muncă.

Forțele implicate au verificat 30 societăți comerciale, au legitimat 989 de persoane și au controlat  287 de vehicule.

Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 30.250 lei.

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport, polițiștii au sancționat 10 persoane, dintre care 2 șoferi și 8 pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 500 lei. Totodată,  47 de  persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 au primit amenzi în valoare totală de 18.250 de lei.

Aceste activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro