Mergi la conţinutul principal

Noi amenzi, de aproape 100.000 de lei, la stațiile GPL din Brăila

• controalele la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți, și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat( GPL) scot la iveală tot mai multe nereguli

 

La stațiile GPL din Brăila neregulile sunt la ordinea zilei! De această dată, autoritățile au efectuat 64 de controale și au aplicat amenzi de aproape 100.000 de lei. Acțiunile de verificare s-au desfășurat în săptămâna  18 - 24 septembrie, iar în urma deficiențelor și neregulilor constatate, echipele mixte de control au dispus 29 de măsuri, dintre care 12 de remediere, fiind aplicate și 12 amenzi, în cuantum de 98.000 de lei.

Potrivit unei informări transmise de Prefectura Brăila, sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: două amenzi, în cuantum de 12.000 de lei, din partea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – printre altele, pentru lipsă cazier judiciar agent economic și manager de transport, precum și pentru lipsă aviz medical și aviz psihologic manager de transport; o amendă de 60.000 de lei din partea
Comisariatului Jude
țean Brăila al Gărzii Naționale de Mediu – pentru lipsă autorizație de mediu; o amendă, în cuantum de 5.000 de lei, aplicată de
Inspectoratul pentru Situa
ții de Urgență Brăila – pentru nerespectarea distanței între stație mobilă (SKID) GPL și linia electrică de joasă tensiune; 6 amenzi care ajung la 14.000 de lei, aplicate de Inspectoratul de Poliție Județean – pentru nerespectarea cerințelor minimale de securitate prevăzute de HG 301/2012 și  alte două amenzi, în cuantum de 7.000 de lei, din partea inspectorilor ITM Brăila – pentru dispozitive de protecție ale pompelor de distribuție carburanți necorespunzătoare, instalație electrică de construcție necorespunzătoare la locurile de muncă unde există pericole de incendiu sau explozie.

Echipele de control eu efectuat verificări pentru identificarea tuturor problemelor existente la nivelul instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat. În acest context, la nivelul întregului județ, conform datelor oficiale, a fost identificat un număr de aproximativ 100 de locații de profil, aparținând unui număr de circa 60 de agenți economici și instituții publice.

Amintim că acțiunile de verificare la stațiile GPL din întreaga țară au fost dispuse în urma evenimentelor tragice care au avut loc în județul Dâmbovița, localitatea Crevedia, soldate cu patru decese și zeci de răniți. La Brăila, controalele au început la sfârșitul lunii trecute, mai exact în data de 30 august, iar nereguli au fost descoperite încă din prima zi. În urma problemelor constatate, oamenii legii au dispus chiar și retragerea autorizațiilor și suspendarea activității de comercializare carburanți pentru mai mulți operatori economici.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro