Mergi la conţinutul principal

Noaptea albă a bibliotecilor! Ateliere, expoziții, filme și multe altele vă așteaptă la “Nocturna Bibliotecilor 2021”

* evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” și se adresează brăilenilor de toate vârstele * în cadrul evenimentului poate fi admirată o expoziție unică -„Bacovia 140” - prin care circa 200 de artiști din 52 de țări, de pe 6 continente au realizat caricaturi-portret ale celui mai renumit poet simbolist român

 

În compania cărților și a filmelor, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila vă așteaptă astăzi, 1 octombrie, la evenimentul “Nocturna Bibliotecilor 2021”. Ediția din acest an aduce o ofertă generoasă de activități recreative pentru brăilenii de toate vârstele, obiectivul campaniei fiind acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un public cât mai numeros.

“Nocturna Bibliotecilor” se desfășoară anul acesta în perioada 1 - 3 octombrie și se bucură de participarea bibliotecilor din țară și din Republica Moldova. Evenimentul este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la această ediție alăturându-se și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Preț de o noapte, fiecare bibliotecă participantă va încerca să își surprindă vizitatorii cu oferte inedite: vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, concursuri și expoziții.

"Ca manifestare pro-lectură și eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, «Nocturna Bibliotecilor» vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală. Vă așteptăm la Noaptea albă a bibliotecilor!", a declarat Dragoș-Adrian Neagu, managerul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” și președintele ANBPR.

Programul “Nocturnei” oferit de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” cuprinde următoarele activități:

- 14.00 – 16.00 - “Micii florari” – activități de dezvoltare a aptitudinilor creative (copii 8 – 12 ani, Mediatecă)

- 14.30 – 16.00 - “Ridichea uriașă” – jocuri de rol, dramatizare (copii 6 – 14 ani, Sala “Fănuș Neagu”)

- 15.00 – 18.30 - Atelier de pictură pentru copii și Atelier de face painting (Centrul Cultural Multilingv)

- 16.30 – 18.30 - “Cetățean pentru cetate” – activitate de dezvoltare comunitară pentru adolescenți (Sala “Fănuș Neagu”)

- 17.00 – 18.00 - “Zâmbete la borcan” – atelier de dezvoltare de abilități pentru persoane adulte cu dizabilități (Sala “Panait Istrati”)

- 17.30 – 18.30 - “Lectură în Nocturnă” – club de lectură pentru adolescenți (Secția Împrumut de Carte)

- 18.30 – 19.00 Vernisaj expoziție de caricatură “Bacovia 140” (Sala de expoziții din parcul bibliotecii)

Expoziția de caricatură „Bacovia 140” este un proiect care are o istorie de patru ani de zile. Din inițiativa caricaturistului băcăuan Victor Eugen Mihai – VEM, circa 200 de artiști din 52 de țări, de pe 6 continente au realizat caricaturi-portret ale celui mai renumit  poet simbolist român, George Bacovia. În decursul acestor ani, s-au adunat peste 350 de lucrări realizate clasic sau digital. Este un proiect unic, atât prin dimensiunea geografică a desfășurării lui în 14 județe, cât și prin faptul inedit că Bacovia a fost un apropiat al graficii umoristice, desenând și publicând caricatură.

“Nocturna Bibliotecarilor” continuă vineri seara cu un maraton de filme românești, activitate realizată cu sprijinul platformei “CINECLIC”. Filmele ce pot fi urmărite sunt:

- 19.30 – 20.40 - “D’ale carnavalului

- 20.50 – 22.25 - “Actorul și sălbaticii”

- 22.30 – 1.00 - “Aventuri la Marea Neagra”

- 1.05 – 2.30 - “Rețeaua S”

- 2.35 – 4.20 - “Explozia”

- 4.25 – 6.05 - “Neamul Șoimăreștilor”

- 6.10 – 8.30 - “Frații Jderi”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro