• ieri, la Brăila, s-a înregistrat un nivel de 346 cm și un debit de 6.640 mc/s, în scădere cu 19 cm față de ziua precedentă • tendința de scădere va continua și în perioada următoare, dar încă nu se pune problema alimentării cu apă și nici în ceea ce privește funcționarea la parametrii normali a sistemelor de irigații
Chiar dacă, zilele acestea, în zona de trecere bac unele rampe de acces erau acoperite de apă, nivelul Dunării este în scădere pe sectorul brăilean și asta se prognozează și în zilele următoare. De altfel, ieri la mira Brăila a fost consemnată o cotă de 346 centimetri și un debit de 6.640 mc/s (n.r.- metri cubi pe secundă), în scădere cu 19 cm față de ziua precedentă, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).
Totuși, la actualul debit, încă nu se poate vorbi despre probleme la sectoarele de diguri, nici la alimentarea cu apă la Brăila și nici în ceea ce privește funcționarea normală a sistemelor de irigații, după cum ne dau asigurări specialiștii SGA Brăila. ”Pentru zilele următoare prognoza este în scădere, în data de 10.07.2023 se preconizează la Brăila 5.410mc/s. Nu sunt probleme la diguri, nu sunt probleme în privința consumatoarelor de apă”, ne-a precizat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila, Laura Satnoianu.
Conform INHGA, ieri, debitul Dunării la intrarea în țară a fost de 4.400 mc/s, mai mic față de media multianuală a lunii iulie de 5.350 mc/s. Deocamdată nu se pune problema unui debit prea scăzut al fluviului, datorită precipitațiilor din ultima perioadă din bazinul hidrografic al Dunării.