Nistor: «Victima retrocedărilor dubioase nu este pădurea Stejaru, ci patrimoniul brăilean!» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Nistor: «Victima retrocedărilor dubioase nu este pădurea Stejaru, ci patrimoniul brăilean!»

Subiectul defrişării pădurii Stejaru de la marginea municipiului continuă să facă valuri pe scena politicii locale. Deputatul UNPR Marioara Nistor se declară împotriva tăierii celor 13 ha de pădure "pentru a satisface ambiţiile unor investitori care nu respectă istoria, patrimoniul brăilean şi nici mediul înconjurător. Investitorii trebuie respectaţi, la fel şi proprietatea privată şi dreptul de a primi înapoi averile confiscate în trecut, dar când este vorba de defrişarea unei fâşii atât de mare de pădure, nu mai putem vorbi de drepturi, ci de ambiţii", a afirmat aceasta.
Nistor spune că se pot găsi şi alte spaţii unde să se construiască ansamblul social - sportiv, fără a se distruge pădurea. "Nu susţin deloc această idee, de a defrişa pădurea Stejaru! În special, pentru că în judeţul nostru există alte spaţii unde se poate construi acest ansamblu social - sportiv. Pădurea are un rol bine definit şi în niciun caz nu putem să o distrugem, doar în scop de agrement! La ora actuală, în ţară sunt multe zone ce se confruntă cu destule probleme, acolo unde au fost distruse pădurile. Nu putem să permitem să creăm probleme, cu bună stiinţă, şi la noi în judeţ", a mai adăugat deputatul UNPR.
Nistor a ţinut să precizeze şi ce efecte va avea defrişarea asupra mediului înconjurător şi a locuitorilor din apropiere: "Dacă va dispărea pădurea Stejaru, toţi cetăţenii judeţului Brăila vor avea de suferit! Ca urmare a defrişării pădurii se pot intensifica procesele de erodare a solurilor din jur, lucru nedorit de nimeni. Mai ales, că nicio zonă nu asigură un echilibru mai complex şi o mai mare stabilitate, decât pădurea. Spaţiile verzi, indiferent de apartenenţă şi destinaţie, servesc la îmbunătăţirea calităţii mediului şi la menţinerea echilibrului ecologic. Ba mai mult, dacă ţinem cont de deficitul de spaţiu verde pe cap de locuitor, în judeţul Brăila va trebui ca noi să realizăm procese de împădurire, sub nicio formă nu putem vorbi de defrişare". Nistor a mai adăugat şi că trebuie să se facă tot posibilul să se rezolve această situaţie în favoarea cetăţenilor, şi nu "a unui anumit grup de afacerişti, care de 5 ani, doresc să obţină ilegal acea pădure! Conform legii, defrişarea se aprobă cu ordin de ministru pentru suprafeţe mai mari de 1 hectar. Aceşti «investitori» au împărţit în mai multe parcele un hectar, pentru a obţine mai uşor avizul de defrişare. Nu putem să lăsăm interesele personale să primeze!", sunt cuvintele acesteia.
Totodată, deputatul UNPR îndeamnă cetăţenii din judeţ şi ONG-urile de mediu să se implice în acest caz şi să găsească împreună soluţii de a stopa defrişarea pădurii Stejaru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro