Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ninsorile abundente blocheaza traficul rutier in Franta

Mii de persoane au fost blocate, marti si miercuri, pe soselele inzapezite din estul Frantei, in timp ce sute de camioane si vehicule se afla intr-o situatie asemanatoare in vestul tarii, afectat de ninsori abundente, relateaza AFP.
In est, mii de persoane care circulau pe autostrada A31, intre Toul si Nancy, au fost nevoite sa petreaca noaptea la bordul masinilor, reusind sa isi reia deplasarea abia miercuri dimineata, a anuntat prefectura locala.
Circulatia camioanelor in sensul nord-sud intre Luxemburg si Nancy, pe autostrazile A31 si A33 a fost reluata tot miercuri dimineata, dupa ce fusese interzisa in cursul noptii.
Autoritatile franceze au anuntat si redeschiderea punctelor de trecere a granitei pentru camioanele care vin dinspre Luxemburg si Belgia, inchise si acestea pe timpul noptii.
In vestul tarii, caderile de zapada au blocat sute de camioane si masini particulare, intre 300 si 400 de persoane fiind adapostite temporar in cinci centre speciale. Ambuteiajele au fost provocate de camioane accidentate, care au blocat, la rindul lor, accesul utilajelor de deszapezire.
Cinci departamente ale Frantei au trecut la nivelul 3 - cel mai ridicat nivel de alerta - al planului de iarna, pentru ajutorarea persoanelor fara adapost. La Paris si in alte 74 de departamente a fost activat nivelul 2 al aceluiasi plan, care prevede deschiderea de centre suplimentare pentru persoanele fara adapost.
Temperaturile au scazut pina la -15 grade Celsius pe platourile din centrul Frantei si in Alpi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii