Mergi la conţinutul principal

Nimic demn de semnalat în Sănătate după „Colectiv"

Preşedintele Klaus Iohannis susține că „SRI şi-a făcut treaba" în privinţa situaţiei din Sănătate, însă şefii de instituţii nu şi-au făcut bine treaba sau au ignorat problemele. El a spus că a primit de-a lungul timpului informări legate de sistemul sanitar şi că, atunci când primeşte informări grave le discută cu premierul.
Întrebat pe ce se bazează când afirmă că SRI şi-a făcut treaba, Iohannis a răspuns: „Asta e experienţa mea: că SRI îşi face treaba". Şeful statului a mai declarat, răspunzând unor întrebări, că de-a lungul timpului a primit informări despre problemele din spitale, dar că nu îşi aminteşte dacă şi despre vreo anumită firmă.
„Când primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi. Preşedintele nu este entitate de sesizare, un fel de supra-guvern. (...) Vine o informare despre o temă X, majoritatea sunt trimise din oficiu şi Adiministraţiei prezidenţiale, dar nu sunt destinate Administraţiei prezidenţiale. Dacă sunt lucruri de ştiut din spitale, informarea merge şi la primul ministru, la ministrul Sănătăţii şi eventual la un director judeţean", a explicat Iohannis.
El a adăugat că, dacă sunt abateri care ar putea fi considerate penale, informările sunt trimise şi parchetelor. „Dacă sunt chestiuni foarte grave, consilierii prezidenţiali fac informări către mine şi dacă şi eu consider că e un caz grav, pot să prezint şi eu într-o discuţie cu primul ministru sau să cer o informare în CSAT", a mai explicat şeful statului.
Klaus Iohannis a spus că sistemul nu este conceput astfel încât să primească zece oameni o informare şi să vină preşedintele să mai facă o informare.
Întrebat dacă până acum nu a primit nicio informare legată de probleme din sănătate pe care să o considere gravă, Iohannis a replicat că a primit câteva după incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015 şi că le-a discutat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro