Administratorul "L.E.N.Co. Electronic " SRL, Laurenţiu Enică, neagă faptul că ar fi cel care a instalat cele două camere de supraveghere la Consiliul Judeţean Brăila. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv", patronul firmei a spus clar că lucrarea nu-i aparţine şi nici nu are cunoştinţe despre aşa ceva. Acesta a infirmat de asemenea şi faptul că ar fi fost săptămâna trecută, în biroul preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu. "Nu ştiu, nu cunosc problema, degeaba mi-a apărut numele în ziar. Deci, efectiv nu ştiu problema. M-a chemat domnul Filote să mă întrebe dacă ştiu despre ce este vorba şi cine le monitorizează. Am fost şi la domnul vicepreşedinte. Asta m-au întrebat şi dânşii. Ce v-am spus dumneavoastră, le-am spus şi dânşilor. Nu sunt vinovat. Adică nici nu am de ce să mă simt vinovat. Eu ce-am făcut este proiectul cu monitorizarea video a municipiului Brăila pentru reducerea criminalităţii şi acelea sunt monitorizate de Poliţia Locală. Camerele au fost instalate de o firmă din Bucureşti care a câştigat licitaţia. De alea pot să vă spun mai multe dacă vreţi, dar în rest nu am ce să vă spun. Ştiu doar că s-au pus pe Consiliul Judeţean nişte repartitoare, sisteme de retransmisie video. IAMSAT-ul le-a pus. Acolo au fost prevăzute, pe instituţie. Ca să înţelegeţi, este un sistem wireless", a declarat administratorul "L.E.N.Co", Laurenţiu Enică.
CITEȘTE ȘI: Stancu află astăzi dacă i se pregăteşte arestul
De precizat că " L.E.N.Co Electronic" SRL este una dintre firmele subcontractate anul acesta de SC "Concivia", societatea de construcţii a şefului Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. "L.E.N.Co Electronic" SRL figurează în Registrul Comerţului ca avându-i drept asociaţi pe Laurenţiu Enică - 85% participare la capitalul social şi pe Nicu Hamza cu 15%. Pe pagina Ministerului Finanţelor Publice la secţiunea raportări de bilanţ, societatea apare în 2012 cu o cifră de afaceri de 1,02 milioane lei realizată din "Activităţi de servicii privind sistemele de securizare" cu o echipă de 27 de salariaţi, iar rezultatul final a fost profit de 31.937 lei, în scădere faţă de 2011, când rezultatul a fost de 57.892 lei.
Amintim că nici secretarul judeţului Nicu Filote nu ne-a putut răspunde zilele trecute, în baza cărui contract a fost instalată supravegherea video şi cine a suportat cheltuielile. Potrivit acestuia cele două camere video au fost amplasate în proximitatea biroului şefului CJ Brăila, una în anticamera biroului, iar alta pe hol. Surse demne de încredere au precizat pentru "Obiectiv" faptul că la începutul săptămânii trecute, după apariţia în ziar a unui scurt articol despre existenţa unor camere de luat vederi în instituţie, mai multe persoane, printre care şi secretarul judeţului au verificat echipamentul video montat ilegal.