Mergi la conţinutul principal

Nici cu 6,5 milioane euro, Mall Armonia nu atrage cumpărători

Complexul comercial "Armonia", situat la ieşire din oraş spre Focşani, pe inelul de centură al municipiului, nu şi-a găsit nici acum un cumpărător, la aproape 7 ani de la închiderea sa şi circa 5 ani de la intrarea în faliment a dezvoltatorului imobiliar care-l avea în proprietate. În continuare, mall-ul figurează la oferte de vânzare pe pagina web a Casei de Insolvenţă "Transilvania" (CITR) - lichidatorul judiciar care se ocupă de dosarul falimentului "Red Project Three".
CITR scoate complexul comercial la vânzare pentru 6,5 milioane de euro, însă anunţă că este dispus şi să îl închirieze. Ca termen de comparaţie, anul trecut, în august, preţul anunţat pentru întreg complexul comercial era de 6,8 milioane euro, fără TVA, cu 200.000 euro mai mic decât la precedenta tentativă de vânzare, din decembrie 2014. Asta, în contextul în care, cu câteva luni înainte, mai precis în octombrie 2014, preţul de pornire fusese de 10 milioane euro.
Preţul de vânzare iniţial, în 2011, după pronunţarea falimentului, a fost de 25 milioane euro, însă a scăzut constant în contextul în care nu a fost găsit un cumpărător. La data inaugurării, mall-ul fusese cotat la 45 milioane de euro, reprezentând investiţia totală anunţată pentru acest obiectiv de către dezvoltatorul imobiliar "Red Project Three".
Cu 6,5 milioane euro ceruţi acum de lichidator, un potenţial cumpărător ar achiziţiona peste 19,75 hectare de teren, situat în vecinătatea şoselei de centură a oraşului, o clădire cu etaj, având o suprafaţă construită de 36.585 mp, din care 29.500 mp închiriabilă şi o parcare amenajată cu 2.100 locuri. În plus, la categoria bunuri mobile sunt cuprinse mobilierul, birotica, sistemul de încălzire şi ventilaţie, generatorul electric, precum şi sistemele şi reţelele încorporate în bunul imobil.
Reamintim că centrul comercial "Armonia", care a însemnat, după cum spuneam, o investiţie de 45 milioane euro, a fost inaugurat pe finalul anului 2008, iar după doar 9 luni de funcţionare, în plină criză economico-financiară globală, şi-a închis definitiv porţile, din cauza vânzărilor slabe. Asta în condiţiile în care doar o mică parte din spaţiile comerciale fuseseră închiriate. Printre chiriaşii de atunci se numărau lanţul de hipermarketuri Carrefour, retailerul de cosmetice Sephora şi compania electro-IT Flanco.
La finalul anului 2011, dezvoltatorul "Red Projects" a intrat în faliment, principalul creditor fiind grupul austriac "Volksbank", care investise în afacere un credit de circa 28 milioane de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro