Mergi la conţinutul principal

Niţă Robu s-a pensionat în februarie dar nu a renunţat la antrenorat

• fostul multiplu campion naţional şi balcanic, triplu câştigător al Centurii de aur, este din februarie preşedinte şi antrenor de box la CS Vispo

 

Fostă glorie a boxului brăilean, Niţă Robu este deja pensionar din februarie 2020, însă nu a renunţat la antrenorat. După 4 ani petrecuţi la CSM Brăila ca antrenor, cel care a adus României, ca sportive, peste 50 de medalii naţionale, balcanice şi 3 Centuri de aur, consideră că mai are un cuvânt de spus în sportul cu mănuşi. Fostul multiplu campion naţional şi component al lotului olimpic al României, spune cu regret, că la CSM Brăila avea o grupă de 30 de copii talentaţi, care, în acest an, urmau să scoată capul în lumea boxului. Mai precis să se lupte cu şanse reale la medalii, la mai multe categorii de vârstă. Sportivi care, după plecarea sa, fie au trecut la grupa antrenorului Cristian Bălan, fie l-au urmat la noul club, însă cei mai mulţi dintre ei au renunţat la sport.

“Sunt bine, sunt sănătos, sunt un pensionar care munceşte. La CS Vispo sunt de când s-a înfiinţat clubul, dar am făcut o pauză de 4 ani, perioadă în care am activat ca antrenor la CSM Brăila. Acum am revenit şi am luat-o de la capăt. Nu regret că am fost pensionat, ci doar că acea grupă de copii pe care i-am crescut şi antrenat, s-a destrămat. Câţiva dintre ei au venit la Vispo, unii au trecut la grupa lui Bălan dar cei mai mulţi s-au lăsat de sport. Aici am început să formăm o grupă de copii care vor să facă performanţă. Dină păcate, pandemia de coronavirus ne-a afectat şi pe noi. Acum de când s-a dat drumul la antrenamente, am reînceput şi noi pregătirile, respectând toate regulile impuse de Ministerul Tineretului şi Sportului”, ne-a declarat Niţă Robu.

Fostul mare boxer, cel care în cariera sa de sportiv a urcat în ring de 383 de ori, care a pierdut doar 21 de întâlniri, dar care i-a făcut KO pe cubanezul Ramirez şi pe polonezul Zdreninski, campioni olimpici şi mondiali la box, este dezamăgit de ceea ce se întâmplă acum în boxul brăilean.

“În acest moment, avem un nucleu de 7-8 copii muncitori, care promit şi, în primul rând mă refer la Ştefan Bratu, Mario Grecu sau Alexandru Chelban, însă anul acesta nu ne propunem medalii. Aceşti copii au în jur de o lună de pregătire. După starea de urgenţă ne antrenăm, dar în anumite condiţii. La CSM Brăila aveam 30 de sportivi în grupă. Cu unii dintre ei puteam spera la podium, dar ei aveau 2-3 ani de pregătire. Unii dintre aceştia au venit şi la mine acasă să mă roage să-i iau la noul club, însă acest lucru nu depindea de mine. Pe de o parte ei erau legitimaţi la CSM

Brăila, pe de alta la Vispo se plăteşte o taxă. Şi mulţi dintre ei au renunţat la box, s-au pierdut pe drum. Am luat-o de la capăt, este un nou început de drum şi eu sunt optimist”, a mai spus Niţă Robu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro