Mergi la conţinutul principal

Nesimţire totală în zona Concordiei

* puținele coșuri de gunoi care au supraviețuit vandalizărilor sunt pline ochi, zilnic, de deșeurile aruncate de comercianții care refuză să încheie contracte cu operatorii de salubritate

 

 

Nu vom putea avea un oraş curat atâta vreme cât fiecare dintre noi, locuitor sau comerciant, nu respectăm nişte reguli elementare de bun simţ şi civilizaţie. Un adevărat ”sport local” este aruncatul gunoaielor, deşeurilor, ambalajelor unde vrea fiecare, pe domeniul public, spaţii verzi, trotuare, parcuri, ori pe terenuri virane sau abandonate etc. Ca să nu mai vorbim de pieţele din municipiu, unde mizeria cea mai mare este în spatele “pescăriilor” şi între dubele cu legume şi fructe de sezon. Pentru Piața Mare există, totuşi, speranţa că, odată cu darea în funcţiune a noii hale de peşte, vor dispărea toate neregulile din apropierea acesteia.

Şi pentru că tot vorbim de pieţe, în apropiere de Concordia, mai exact la intersecţiile străzii Ghioceilor cu Mihai Bravu şi Călăraşi, coşurile de gunoi stradale sunt sufocate zilnic de ambalaje diverse, resturi alimentare, tacâmuri şi caserole din plastic, sticle, tot felul de resturi ce se mătură în magazine etc. La rândul lor, coşurile au ajuns să fie deterioarate, legate cu sârmă sau atârnând într-un şurub, acestora ţinându-le companie un indicator de circulaţie îndoit la 50 de grade. Iar în staţia cu aproape 10 linii de autobuz, de pe Calea Călărașilor, există doar suportul unui fost coş de gunoi. Noroc că un bilet îl poţi arunca în coşul aparţinând unui supermarket pentru care s-a desfiinţat locul de aşteptare pentru miile de călători care trec pe aici...

Despre aceste aspecte, dar şi ce se întâmplă în faţa unor spații comerciale, am cerut un punct de vedere de la Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila. Acesta ne-a  declarat că “lipsa de civilizaţie este îndeosebi a unor comercianţi, nu neapărat a clienților din piețe”. Întrebat dacă se ia în calcul montarea unor camere de luat vederi, în baza cărora să fie aplicate amenzi, îndeosebi acelor comercianți care nu au încheiat cu operatorii de salubritate contracte pentru ridicarea gunoaielor/ambalajelor, directorul SUPAGL a precizat: ”Nu noi dispunem de montarea camerelor video şi aplicarea de amenzi, ci Poliţia Locală. Iar contractele se încheie odată cu autorizarea de funcţionare de la Primărie, de către operatorul de salubritate din zona respectivă. Şi aici încep motivaţiile gen «noi nu producem gunoi şi nu avem nici un fel  ambalaje sau hârtii». Despre aceste aspecte vom mai avea discuții cu Primăria, Administraţia Pieţelor şi Poliţia Locală”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro