Mergi la conţinutul principal

Nervos că aparatul de jocuri i-a “mâncat” 400 de lei, un bărbat a aruncat cu scaunul în ecran

* procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.I. de 27 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere * în vara anului trecut, acesta a dat cu scaunul în ecranul aparatului de jocuri electronice, de supărare că a pierdut bani

 

Aparatul de jocuri electronice l-a lăsat fără bani pe un brăilean, iar acesta a decis să se răzbune și a spart ecranul aparatului. El a fost trimis în fața instanței.

Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.I. de 27 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 253 Cod penal.

Potrivit procurorului de caz, în data de 6 august 2019, în jurul orei 18.20, inculpatul se afla în incinta unei societăți comerciale din municipiu și folosea un aparat de jocuri electronice. La un moment dat, fiind nervos întrucât pierduse o sumă de bani, a luat scaunul pe care stătea și a lovit cu acesta în ecranul aparatului de jocuri. Ca urmare a acțiunilor inculpatului, s-a produs un prejudiciu de 3.064 lei. Situația de fapt a rezultat din mai multe mijloace de probă, după cum au arătat anchetatorii. Au fost vizionate înregistrările surprinse de camerele de supraveghere și s-a constatat că inculpatul a folosit aparatul de jocuri electronice, apoi a lovit cu pumnul ecranul aparatului, după care a luat scaunul și a lovit.

După cum se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în cauză a fost audiat casierul de la sala de jocuri care a spus că numitul B.I. a devenit nervos și s-a apucat să lovească aparatul de jocuri, provocând distrugeri.

Fiind audiat în calitate de suspect, arată procurorul, acuzatul B.I. a spus că în data de 6 august 2019 a mers la o casă de pariuri pentru a juca la un aparat, numai că a pierdut aproximativ 400 lei. Fiind supărat de acest lucru, el a lovit cu scaunul ecranul aparatului și acesta s-a spart. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a spus că nu a avut intenția să provoace distrugeri și a făcut acest lucru întrucât era supărat. Totuși, anchetatorii au stabilit că bărbatul se face vinovat de infracțiunea de distrugere, însă mai departe instanța va decide pedeapsa pe care acuzatul o merită. “Afirmația inculpatului potrivit căreia nu a avut intenția de a distruge ecranul nu este întemeiată, având în vedere că acesta s-a folosit de un scaun metalic pentru a lovi ecranul confecționat din sticlă. Rezultă în mod evident că, date fiind proprietățile corpului delict și natura ecranului aparatului de jocuri, inculpatul a acceptat, cel puțin, ca acțiunea sa să aibă rezultatul produs”, a precizat procurorul de caz din cadrul PJ Brăila.

Oricum, inculpatul nu a fost audiat în calitate de inculpat deoarece nu se mai afla pe teritoriul României, după cum au arătat procurorii.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată, dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro