Mergi la conţinutul principal
Şi-a ucis “mamaia” cu 60 de lovituri de cuţit

Nepotul criminal, 24 de ani de puşcărie

• Mădălin Dinu, 24 de ani, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, pentru omor calificat şi tentativă la infracţiunea de tâlhărie • astă-iarnă, în noaptea de Sfântul Nicolae, Dinu a pătruns, beat mort, în casa bunicii ca să fure bani, după care a ucis-o cu brutalitate • deşi avea hainele şi adidaşii stropiţi cu sângele victimei şi a picat şi testul cu detectorul de minciuni, asasinul a negat că a ucis-o pe “mamaia” Constandina • “Dinu Mădălin nu a manifestat regret faţă de ceea ce i se imputa chiar de către membrii familiei”, preciza procurorul criminalist la finalizarea anchetei

 

Pedeapsă exemplară pentru autorul crimei de la Zamfireşti, din noaptea de Sfântul Nicolae.

Judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Mădălin Dinu, în vârstă de 24 de ani, culmea, la exact 24 de ani şi 4 luni de închisoare, pentru omor calificat şi tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată. Magistraţii au respins, totodată, cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, formulată de inculpat, care solicitase să fie judecat pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, nu pentru omor, că să primească o pedeapsă mai blândă. Prin aceeaşi sentinţă, Marius – Daniel Petre, amicul lui Mădălin Dinu, a fost achitat, după ce fusese trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă.

În decembrie anul trecut, Mădălin Dinu a băut până n-a mai ştiut de el, după care a ucis-o cu bestialitate pe Constandina Dinu, de 67 de ani, de la care obişnuia să fure bani şi care-i era rudă apropiată. Crima din noaptea de sâmbătă spre duminică, 5/6 decembrie 2015, din satul Zamfireşti, comuna Galbenu, i-a pus pe jar pe anchetatori şi a provocat un val de indignare printre săteni. Pentru identificarea criminalului, au fost efectuate 13 percheziţii în localitatea în care nu sunt mai mult de 40 de gospodării. Până la urmă, autorul asasinatului a fost dovedit de probe.    

 

Alcool şi sânge în noaptea de Sfântul Nicolae

Mădălin Dinu este nepotul vitreg al Constantinei Dinu, bătrâna de 67 de ani omorâtă în noaptea de Sfântul Nicolae, cu 60 de lovituri de cuţit. I se adresa cu “mamaie”, iar familia tânărului locuieşte la 200 de metri distanţă de casa victimei. Potrivit anchetatorilor, nepotul ucigaş obişnuia să-i fure bunicii bani din gospodărie şi ştia că aceasta dormea în bucătăria izolată de restul clădirii. În noaptea crimei, însă, victima se culcase într-o altă încăpere, iar în bucătărie rămăsese concubinul ei. 

Potrivit dosarului penal, în ziua de 5 decembrie 2015, Mădălin Dinu l-a ajutat pe un consătean să repare o drujbă, iar spre seară s-a dus să consume alcool la un cafe bar, împreună cu doi consăteni. La ora 21:00, tânărul continua să consume alcool, de data aceasta în zona căminului cultural, împreună cu alţi tineri. După ce-au dat pe gât doi litri de vin, Dinu s-a dus acasă, să mai aducă încă pe atât, dar a fost surprins de tatăl său, care l-a silit să se aşeze la masă.

După cină, tânărul împătimit de alcool a luat o sticlă cu doi litri de vin şi s-a dus să se cinstească iarăşi cu amicii, însă, la acea oră, doar doi se mai aflau în vecinătatea căminului cultural. Până la miezul nopţii, Mădălin Dinu a continuat să “tragă la măsea”, după care s-a hotărât să fure bani de la “mamaia”, după cum îi era obiceiul. 

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila precizează: “În jurul orei 0:00, inculpatul a plecat către intersecţia străzilor Principală (unde, la numărul 6 se află locuinţa victimei) şi Mare (unde, la numărul 8, locuieşte inculpatul). Strada Mare începe din dreptul locuinţei victimei. Inculpatul a pătruns în curtea locuinţei victimei, a luat de pe marginea fântânii un cuţit cu lungimea de 27,5 cm, din care lama 16 cm şi lăţimea de 3 cm, apoi a pătruns pe uşa neîncuiată pe veranda locuinţei”.

Criminalul a pătruns apoi în holul care face accesul în odăile locuinţei, demontând canatele prinse în cuie ale unei ferestre. În dreptul celei de-a treia  camere, s-a întâlnit cu victima care se trezise din somn şi, fără nicio reţinere, a început să o lovească cu cuţitul.

 

“Cum s-o omor eu pe mamaia?!”

“Când a ajuns în dreptul celei de a treia camere, inculpatul a fost surprins de victimă, căreia a începtul să-i aplice numeroase lovituri de cuţit în zona capului, feţei, toracelui stâng, dorso-lombară stângă şi lombară paravertrebrală stângă, peste braţul şi antebraţul stâng şi peste şoldul stâng. Victima a strigat puternic şi a încercat să se apere, primind astfel lovituri de cuţit în palma dreaptă. După ce victima a căzut la pământ, inculpatul a coborât la nivelul acesteia, sprijinindu-se cu genunchiul stâng  în podea”, preciza procurorul de caz la finalizarea cercetărilor.

Strigătele bătrânei au fost auzite de concubinul care dormea în bucătărie, însă acesta, paralizat de frică, nu i-a sărit în ajutor, ca să nu aibă aceeaşi soartă. A aprins lumina, s-a îmbrăcat şi a plecat să ceară ajutorul rudelor, adică părinţilor lui Mădălin Dinu.

În acel moment, speriat de zgomote, asasinul a părăsit locul faptei, escaladând fereastra şi lăsând urme de sânge pe pervaz. Ajuns acasă, a intrat în bucătărie şi s-a şters de sânge cu un prosop. De asemenea, s-a bandajat cu un plasture, pentru că se tăiase la un deget în timp ce o lovea cu cuţitul pe bătrână. Criminalul s-a culcat apoi într-o cameră neîncălzită, lăsând alte urme de sânge pe uşă.

Între timp, rudele bătrânei ajunseseră la locul faptei. Au forţat uşa de acces către hol şi au văzut-o pe “mamaia” căzută într-o baltă de sânge. Tatăl criminalului de 24 de ani i-a acoperit trupul cu o pătură, după care toţi s-au retras şi au sunat la 112. În faţa porţii victimei se adunaseră mai multe rude şi vecini. Întrebat fiind unde este fiul său, Mădălin, tatăl criminalului a replicat cu subînţeles: “Prostul ăsta când s-o trezi vede ce-a făcut!”

Cunoscându-l bine, rudele tânărului au fost primele care l-au bănuit de crimă. Procurorul de caz preciza, la finalizarea anchetei: “Din primele momente, mama inculpatului l-a bănuit pe acesta de săvârşirea omorului, astfel încât, în cursul nopţii de 5/6 decembrie 2015, a mers de mai multe ori în camera în care dormea şi l-a întrebat ce a făcut în acea seară. Inculpatul a răspuns că s-a bătut cu cineva în sat, apoi s-a tăiat la deget reparând drujba. Când a fost trezit din somn de tatăl său, care i-a spus că victima a fost ucisă, a început să plângă subit şi a spus că nu a făcut nimic: <Cum s-o omor eu pe mamaia?!>“

Deşi-i văzuse hainele pline de sânge, mama inculpatului i le-a pus la spălat. Când, pe 9 decembrie, poliţiştii au percheziţionat casa familiei Dinu, au găsit hainele ude, îndesate în maşina de spălat, purtând încă urme de sânge.

Înjunghiată de zeci de ori, bătrâna de 67 de ani s-a zbătut între viaţă şi moarte timp de 20 de minute, până să-şi dea duhul. Pe cămaşa de noapte a victimei au fost găsite 60 de urme de tăiere/înţepare, care dovedesc cruzimea cu care a lovit criminalul de la Zamfireşti. Urme de sânge au fost găsite ulterior şi pe adidaşii cu care fusese încălţat Mădălin Dinu în momentul în care a ucis-o pe bătrână. Toate aceste probe aveau să-l înfunde pe tânărul care şi-a omorât bunica.

 

Mădălin Dinu a fost săltat de acasă pe 9 decembrie

Pe parcursul anchetei, s-a dispus efectuarea unei expertize criminalistice, de către Institutul Naţional de Criminalistică - Serviciul Biocriminalisitică din cadrul IGPR. Raportul INC a stabilit că urmele de sânge găsite pe pantofii sport ai suspectului aparţin victimei Constantina Dinu. Deşi probele vorbeau de la sine, Dinu a negat constant comiterea asasinatului din noaptea de 5/6 decembrie 2015.

Reprezentantul Parchetului precizează: “Dinu Mădălin a descris amănunţit activităţile pe care le-a desfăşurat în ziua de 5 decembrie şi persoanele cu care a stat, cu precizarea că, în jurul orei 23:00, s-a culcat şi nu-şi mai aminteşte nimic din ce s-a întâmplat în acea noapte. Inculpatul a fost trezit dimineaţă de mama sa, care l-a întrebat dacă este autorul omorului, arătându-i hainele murdare de sânge”.

Pe 24 mai 2016, Mădălin Dinu a picat testul cu aparatul poligraf, după ce susţinuse că, în noapteai crimei, fusese îmbrăcat cu alte haine decât cele găsite murdare de sânge în maşina de spălat. Demn de amintit este faptul că, la un moment dat, Institutul Naţional de Medicină Legală “Dr. Mina Minovici” Bucureşti i-a făcut tânărului acuzat de crimă profilul psihologic:

“Impulsivitate, imaturitate şi instabilitate psihoemoţională, ambivalenţă, nehotărâre în legătură cu exprimarea liberă sau înfrânarea sentimentelor, tensiunea generată de acumulări putând determina periodice descărcări necontrolate ale rezervelor de efecte negative; sentimente profunde de culpabilitate; EU iraţional dar perfect aderent la real, care are capacitatea de a se adapta sub efectul constrângerii lumii exterioare”.

Arma crimei a fost găsită în ziua de 14 decembrie 2015, în curtea unei locuinţe nelocuite din Zamfireşti.

Potrivit anchetatorilor, imediat după crimă, Mădălin Dinu a luat legătura cu amicul său, Marius-Daniel Petre, zis “a lu' Grăşparu”, căruia i-a povestit ce-a făcut. Petre n-a spus nimănui despre crimă, în condiţiile în care poliţiştii declanşaseră o anchetă de proporţii în localitate şi nu numai. În ziua de 9 decembrie 2015, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare în Zamfireşti, în urma cărora nepotul criminal a fost reţinut şi dus în Arestul IPJ.

Audiat ca martor în ziua de 21 decembrie 2015, Marius-Daniel Petre a spus că nu ştie nimic şi că ar fi aflat despre crimă de la tatăl său. Nu e de mirare că oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

Autorul crimei de la Zamfireşti a fost arestat preventiv în ziua de 10 decembrie 2015, sub acuzaţia de omor calificat.

La finalizarea anchetei, procurorul criminalist preciza acuzator: “Dinu Mădălin nu a manifestat regret faţă de ceea ce i se imputa chiar de către membrii familiei. După descoperirea hainelor şi a încălţămintei murdare de sânge chiar la locuinţa inculpatului, acesta a adoptat o atitudine nesinceră şi lipsită de logică, atitudinea sa necooperantă dovedind tocmai lipsa regretului şi dispreţul faţă de normele de convieţuire socială referitoare la familie”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro