* potrivit unor surse politice, negocierile din Coaliție au ajuns la un rezultat în privința posturilor de secretari de stat de la Ministerul Muncii, iar brăileanul Cătălin Boboc rămâne pe poziții, ca reprezentat al PNL * acesta a confirmat faptul că situația s-a clarificat și a precizat că intenționează să continue să își aducă aportul în cadrul ministerului * mai mult, acesta a precizat că intenționează să preia din problemele brăilenilor și chiar să angajeze part time doi studenți la drept, economie sau jurnalism pentru a-l ajuta să facă acest lucru * Boboc s-a arătat dezamăgit de atitudinea colegilor din organizația Brăila în ceea ce îl privește
Negocierile din cadrul Coaliției de guvernare din care fac parte PSD, PNL și UDMR se pare că au ajuns la capăt în privința împărțirii posturilor de secretari de stat la Ministerul Muncii. Surse din mediul politic ne-au precizat că în urma acestor discuții s-a stabilit ca brăileanul Cătălin Boboc să rămână în continuare la ministerul condus de Marius Constantin Budăi, ca reprezentant al PNL, în timp ce PSD-iștii s-au ales cu alte două fotolii, iar UDMR-iștii, la rândul lor, cu un loc de secretar de stat. Contactat de redactorii cotidianului „Obiectiv - Vocea Brăilei”, Cătălin Boboc a confirmat informațiile privind clarificarea poziției sale în cadrul ministerului în care activează ca secretar de stat încă din februarie 2021.
”Da se confirmă. E ok. Eu îmi continui activitatea. Până una alta, sigur, acest minister, dacă îl privim în perspectivă, el pare așa, mai înspre social-democrație, doar că atunci când vorbim despre Ministerul Muncii, nu vorbim doar despre pensii, asistență socială și așa mai departe. Vorbim și despre angajați și angajatori. Dacă mă întrebați pe mine, în primul rând, despre asta ar trebui să vorbim. Pentru că de acolo îți vin resursele. Din modul în care se descurcă antreprenorii care au angajați și mai apoi angajații. Pentru că trebuie să ai resursele necesare astfel încât să îi poți sprijini real pe pensionari. Pe cei care au nevoie de sprijin din partea statului, pentru că au o situație economică sau socială dificilă. Nu doar așa să îi amăgești. Și atunci, cred că pot să fac aici niște lucruri. Experiența din ultimul an m-a ajutat. A fost un domeniu nou, dar totuși, lucrând, intrând în niște discuții am înțeles cum merg lucrurile, cum sunt mecanismele și atunci sper să pot face treabă aici în continuare”, a declarat Boboc.
Întrebat în ce măsură va putea prelua și rezolva din doleanțele brăilenilor, acesta a afirmat că a încercat să ajute pe toată lumea care l-a contactat și că are de gând să facă mai vizibile astfel de intervenții. Boboc a vorbit despre posibilitatea de a angaja part time la cabinetul său doi studenți la economie, drept sau jurnalism, care să îl ajute să mențină o legătură permanentă cu brăilenii.
”Evident că și pentru brăileni. Să știți că și până acum s-a întâmplat. Oamenii îmi scriu în privat, mă întreabă diverse lucruri. Solicită sprijinul. E drept, că nu întotdeauna țin de mine solicitările pe care le au, dar totdeauna încerc măcar să găsesc o soluție sau să îi trimit acolo unde trebuie sau unde își pot găsi rezolvarea. Acum mă gândesc să fac un pic mai mult chiar în sensul ăsta, dacă tot e un brăilean la Ministerul Muncii, ca să spun așa. Vreau să profit un pic de momentul ăsta, de ocazia pe care mi-o dați să și anunț: aș vrea să găsesc doi studenți în București. La Economie, poate la Drept, la Jurnalism, pe care să îi iau să lucreze cu mine la cabinet. În primul rând, ar fi bine să fie studenți pentru că veniturile nu sunt extraordinar de mari, dar pentru un student ar fi în regulă. Ar fi un supliment, un bonus. În același timp, programul ar fi mai flexibil, astfel încât să se ocupe și de școală, să vină și aici să învețe, să vadă lucruri. Apoi, să văd și forma pe care o găsesc să țin mai strâns legătura cu brăilenii pentru că sunt într-adevăr pe domeniul ăsta extrem de multe probleme. Dar eu vreau să înțeleagă oamenii din Brăila că și un liberal, care chiar dacă public nu se vede neapărat de multe ori, poate fi preocupat și atent la problemele din sistemul ăsta”, a afirmat Boboc, cu precizarea că studenții interesați de oferta sa îl pot contacta chiar și la telefon, numărul său fiind public pe rețelele de socializare.
Tensiunile în privința lui Boboc rămân la nivelul PNL Brăila
Întrebat cum simte atitudinea colegilor săi de partid în ceea ce îl privește, secretarul de stat s-a arătat dezamăgit de felul în care este văzut la Brăila.
”Nu te simți tocmai bine să vezi că te apreciază alți colegi din toată țara și să simți așa o oarece reținere din partea propriilor colegi pe care îi știi de o viață. Nu e cea mai confortabilă situație. Dar e ok. Trecem peste asta și vor vedea că se pot face lucruri, se pot construi lucruri”, a declarat Boboc.
Precizăm că întrebat în cadrul unei conferințe recente de presă a PNL Brăila despre soarta lui Cătălin Boboc la ministerul Muncii, președintele organizației județene a liberalilor brăileni, deputatul Alexandru Popa, a afirmat că nu poate răspunde în numele acestuia. Totuși, Popa a afirmat atunci că locul deținut de liberalul brăilean ar urma să ajungă la filiala Galați, din cunoștințele sale.
”Asta ar trebui să vă edifice domnul Boboc. Din ce știu eu, fotoliul de secretar de stat care revine PNL în cadrul ministerului Muncii a fost tras de filiala Galați. Mai multe nu pot să vă spun. Rugămintea mea ar fi să discutați cu dumnealui și să vă edifice. Nu avem conversații foarte apropiate încât să vă spun. Eu nu l-am mai văzut pe Cătălin la partid de când a pierdut alegerile interne sau de când nu s-a mai înscris”, a declarat Popa.