Mergi la conţinutul principal
Nicio şedinţă fără circ!

Nechita, supărat la culme pentru «cartonaşul galben» primit de la Chiriac

• şedinţa ordinară a CJ Brăila, de ieri, a debutat încă din primele minute cu un scandal legat de cele întâmplate la precedenta întâlnire a consilierilor, când liberalul Ovidiu Nechita şi-a luat un avertisment de la preşedintele Francisk Chiriac • PNL-istul a precizat că măsura a fost incorectă, dat fiind faptul că el nu a făcut altceva decât să ceară lămuriri privind cheltuirea banilor judeţului • acesta a solicitat eliminarea «avertismentului» din procesul verbal al şedinţei din luna august, dar fără succes

 

Consilierul Judeţean PNL Ovidiu Nechita susţine că a fost sancţionat pe nedrept de către preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul şedinţei ordinare din luna august, doar pentru că a spus lucrurilor pe nume. Mai exact, liberalul i-a cerut, ieri, socoteală lui Chiriac, încă din primele minute ale şedinţei ordinare din această lună, pentru faptul că în luna august, atunci când a ridicat problema banilor pe care instituţia riscă să îi plătească în plus doar pentru că s-a continuat procesul cu firma gălăţeană “Galacamor” (deşi exita o sentinţă judecătorească definitivă privind plata sumei de 3,6 milioane lei), s-a ales cu un avertisment. Consilierul a insistat ca măsura lui Chiriac să fie radiată din procesul verbal al şedinţei din luna august, sau măcar să fie lămurit pentru ce anume a fost vizat cu sancţiunea respectivă.

După ce secretarul judeţului, Dumitrel Priceputu, a solicitat aprobarea procesului  verbal al şedinţei ordinare a CJ Brăila din luna august, trecând peste faptul că acest prim pas reprezintă de cele mai multe ori doar o simplă formalitate, Nechita a dorit să dea personal citire însemnărilor documentului respectiv, la punctul privind “aprobarea execuţiei bugetului propriu al judeţului, pe trimestrul al II-lea 2017”, moment în care se discutase despre cazul “Galacamor”.

Pe scurt, Nechita i-a cerut la vremea respectivă socoteală lui Chiriac pentru 90.000 lei, bani suplimentari la cheltuielile procesuale pe tema “Afacerii Orizicola”, transmiţându-i totodată că nu îl consideră preşedintele instituţiei, ci un simplu coleg, dat fiind faptul că şi-a delegat atribuţiile de ordonator principal de credite vicepreşedintelui Ionel Epureanu. Acuzaţii la care Chiriac a preferat să nu le dea curs în şedinţă, spre iritarea maximă a liberalilor.

“Domnule preşedinte, sau stimate coleg, eu vă aduc la cunoştinţă că aceste şedinţe sunt publice. Încă o dată vă aduc la cunoştinţă că sunteţi mandatat de noi să ne reprezentaţi. Încă o dată vă spun că nu sunteţi şeful nostru. Şi răspunsurile pe care dumneavoastră trebuie să le daţi, le daţi pentru că aţi fost ales din rândul nostru şi că trebuie să răspundeţi cetăţenilor. Nu îi răspundeţi lui Nechita Ovidiu sau consilierului judeţean x sau y. Noi când vă întrebăm dumneavoastră aveţi o atitudine sfidătoare faţă de toţi consilierii judeţeni şi nu vreţi să răspundeţi. Dacă legal nu este prevăzut, măcar moral trebuie să faceţi acest lucru. (...) Este jenant pentru funcţia pe care o aveţi dumneavoastră. Deci încă o dată vă întreb care este motivul pentru care dumneavoastră spuneţi că mi-aţi dat avertisment? Faptul că v-am întrebat ce se întâmplă cu cele 39 miliarde de lei vechi? Faptul că am spus că cel care este numărul 1 este cel care semnează cu ALOP-ul şi nu dumneavoastră? Care este problema? Vă deranjează faptul că dumneavoastră spuneţi în continuare că sunteţi preşedinte şi noi nu vă recunoaştem? Ăsta este motiv să daţi avertisment? Dacă vă uitaţi la acel proiect, doar v-am întrebat, în numele cetăţenilor - că noi reprezentăm cetăţenii -, care este motivul pentru care se plătesc acele sume? Răspunsul, îl daţi cum doriţi. Nu ne deranjează, dar daţi-l!”, a comentat la începutul şedinţei de ieri, Nechita.

 

Chiriac, înainte cu tratamentul tăcerii

Iritaţi de afirmaţiile liberalului Ovidiu Nechita, mai mulţi consilieri judeţeni au strigat pe rând că nu îi împărtăşesc convingerile şi că nu poate vorbi în numele lor în privinţa preşedintelui instituţiei.

“Domnul Nechita să vorbească în dreptul lui, nu în dreptul altora”, a afirmat PND-ista Simona Drăgincescu. “Nu mă reprezentaţi pe mine!”, a intervenit şi PSD-istul Florin Mircea, moment în care mai mulţi consilieri din rândul social-democraţilor au preluat ştafeta revoltaţi şi au strigat repetitiv: “Nici pe mine!”.

În cele din urmă spiritele au fost calmate de secretarul judeţului care a solicitat propuneri de modificări concrete din partea consilierilor PNL în legătură cu procesul verbal al şedinţei din august. Nechita a insistat ca avertizarea dată de Chiriac să fie radiată din document, însă intervenţia nu i-a fost luată în seamă, deoarece Chiriac a supus la vot aprobarea procesului verbal.

“Nu a trecut modificarea. Procesul verbal rămâne aşa cu avertismentul! Au votat colegii. A trecut cu 20 voturi «pentru» şi 10 «împotrivă» (din partea consilierilor PNL - n.r.)”,, a concluzionat Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro