Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Ovidiu Nechita (PNL), a revocat şedinţa ordinară care trebuia să aibă loc astăzi. Motivul este simplu: secretarul judeţului, Nicu Filote, nu a respectat temenul legal de 5 zile în care trebuia să trimită documentaţia de şedinţă către toţi consilierii. Cu toate acestea, întâlnirea în care Nechita ar urma să fie eliberat din funcţie şi înlocuit, cel mai probabil, cu un consilier PSD-ist, a fost doar amânată, posibilitatea ca aceasta să aibă loc până la finalul săptămânii fiind destul de mare. "Nu se mai ţine şedinţa de mâine (n.r. astăzi). Eu am revocat-o pentru că domnul secretar nu a respectat termenul legal. Trebuia să respecte cele 5 zile. Nu ştiu când le-a trimis dumnealui, la cine le-a trimis pentru că nici celelalte documente pe care le-a primit de la Prefectură nu mi le-a prezentat atunci. Eu am constatat că nu e legal ce a făcut dumnealui. Dacă vă amintiţi, am declarat atunci că nu ştiu absolut nimic. Într-adevăr, solicitarea a fost trimisă către Consiliul Judeţean, însă dumnealui nu mi-a prezentat actele şi nu am avut de unde să ştiu", a declarat Nechita.
Nazare: "Convocarea acestei şedinţe ordinare fără respectarea termenului legal afectează şi mai mult imaginea CJ Brăila"
PDL Brăila a emis ieri un comunicat de presă pentru a anunţa că partidul a trimis o nouă contestaţie către Instituţia Prefectului Judeţului Brăila în care a cerut amânarea şedinţei ordinare a CJ Brăila, pe motiv că nu a fost respectat termenul legal de 5 zile privind trimiterea documentaţiei către consilieri. Mai exact, preşedintele PDL Brăila Alexandru Nazare consideră că amânarea şedinţei Consiliului Judeţean Brăila din data de 25 august vine tocmai ca urmare a documentului depus vineri de partidul său la Prefectură.
"Convocarea acestei şedinţe ordinare fără respectarea termenului legal de 5 zile afectează şi mai mult imaginea Consiliului Judeţean Brăila după reţinerea preşedintelui Bunea Stancu şi a vicepreşedintelui Florin Mija şi după abuzul încercat de majoritatea din jurul PSD la şedinţa din 18 august. PDL Brăila va lupta întotdeauna pentru păstrarea legalităţii în acţiunile CJ Brăila şi de aceea am contestat la Prefectură atât hotărârea din şedinţa din 18 august privind prerogativele noului preşedinte interimar, dar şi convocarea ilegală a unei şedinţe ordinare pentru data de 25 august. Este foarte probabil că decizia Prefecturii prin care contestaţia noastră privind şedinţa din 18 august a fost acceptată să îi fi pus pe gânduri pe cei care ar fi dorit ca în şedinţa din 25 august să comită un nou abuz, şi astfel au recurs la amânarea acestei şedinţe", a declarat Nazare.
Totodată, potrivit acestuia, situaţia din CJ Brăila nu poate fi deblocată decât prin demisia preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu şi organizarea de alegeri anticipate pentru preşedinţia miniparlamentului judeţean. "Astfel de tentative de eludare a legalităţii trebuie să înceteze în cadrul CJ Brăila şi cea mai rapidă şi eficientă cale pentru deblocarea situaţiei este demisia preşedintelui Bunea Stancu şi organizarea de noi alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. PDL a fost primul partid care i-a cerut lui Bunea Stancu demisia de onoare şi o facem şi în continuare. Orice zi în care Bunea Stancu rămâne formal preşedinte de CJ este o zi irosită pentru modernizarea Brăilei", a conchis sursa citată.