Mergi la conţinutul principal
Scandalul concursurilor aranjate continuă

Nechita “a ghicit” din nou

• Constantin Nedelcu, candidatul pentru postul de şef serviciu la Evidenţa Persoanelor pe care consilierul judeţean liberal Ovidiu Nechita l-a declarat viitor câştigător dinainte de concurs, a fost admis la proba scrisă • acesta va susţine interviul pe 30 octombrie

 

Întâmplător sau nu, încă un concurs al cărui rezultat a fost anunţat dinainte de consilierul judeţean PNL Brăila, Ovidiu Nechita, se apropie cu paşi repezi de a se adeveri. Este vorba despre concursul pentru funcţia de conducere de şef serviciu în cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Brăila, despre care liberalul a anunţat de săptămâna trecută că va fi câştigat de Constantin Nedelcu, cel care ocupă şi în prezent poziţia, prin detaşare. Ieri, Nechita ne-a transmis rezultatul de la proba scrisă a acestui concurs, deloc surprins de faptul că Nedelcu a fost declarat “admis”, cu un punctaj de 71,20. Cert este că brăileanul va urma să susţină şi interviul pe 30 octombrie, la ora 15:00, la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Brăila şi abia atunci lucrurile vor fi tranşate. Potrivit documentului postat şi pe site-ul direcţiei, la concurs se înscriseseră iniţial patru persoane, însă un dosar a fost respins, iar dintre candidaţii rămaşi, doar Nedelcu a fost declarat admis. Candidaţii nemulţumiţi, au doar 24 de ore pentru a contesta rezultatul.

“Candidaţii pot contesta. Dar aş vrea să întreb: cetăţenii nemulţumiţi, care sunt luaţi în bătaie de joc, ei ce ar putea să facă?! Pentru că acest lucru care se întâmplă este practic o sfidare la adresa tuturor cetăţenilor din Brăila şi a tuturor persoanelor care învaţă şi vor să participe la concursuri”, a declarat Nechita, revoltat.

 

Acuzaţii între Chiriac şi liberali

 

Subiectul concursurilor aranjate a fost abordat şi în conferinţele de presă de săptămâna trecută, atât de liberalii brăileni, cât şi de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac. Liberalii, în frunte cu Nechita şi liderul Alexandru Dănăilă l-au acuzat pe şeful CJ Brăila că influenţează rezultatul acestor concursuri, iar Chiriac i-a provocat să meargă să sesizeze aceste suspiciuni la instituţiile abilitate.

“Toate concursurile sunt demarate la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean. Organigrama este aprobată în CJ Brăila la propunerea domnului Chiriac. Statul de funcţii, la fel. Deci Chiriac are  cunoştinţă de toate aceste aspecte. (...) Ştie de toate chestiunile astea şi influenţează rezultatul concursurilor”, a declarat Dănăilă.

De cealaltă parte, Chiriac a precizat că nu cunoaşte nicio “filieră” care să se ocupe cu aşa ceva pentru că dacă ştia ceva despre concursuri aranjate le-ar fi oprit imediat.

“Eu nu ştiu de astfel de filiere. Dacă e o practică.... eu nu o cunosc. Nu cunosc astfel de personaje care se ocupă cu aşa ceva. Dar dacă dânsul (n.r. - Nechita) le ştie, să se ducă la instituţiile abilitate ale statului, să depună reclamaţie. Să plătească vinovaţii. De reţinut că şi tăinuirea este pedepsită conform legii”, a afirmat Chiriac.

Reamintim că, Nechita a anunţat dinainte şi că Adrian Rândunică va concura şi va câştiga şefia Casei Judeţene de Pensii, lucru care s-a întâmplat.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro