Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Neatentie fatala

Ieri, in jurul prinzului, o braileanca in virsta de 34 de ani, angajata la firma de salubrizare "RER Ecologic Service", a murit calcata de un camion, in timp ce se pregatea pentru ridicarea gunoiului de la sediul societatii "Agroalim", de pe Soseaua Baldovinesti nr.22. Femeia de abia apucase sa coboare din masina de salubrizare, cind a fost agatata de oblonul unui camion si aruncata sub rotile acestuia nemaiavind, practic, nici o sansa de supravietuire. Sotul acesteia, cu care era colega de serviciu, coborise din masina cu doar citeva minute inainte si intrase in curtea societatii. "Am auzit o bubuitura si am intors privirea catre strada. Am vazut un camion care a frinat brusc si era la un pas de a intra in gardul "Agroalim". Mi-am dat seama ca s-a intimplat ceva si m-am intors sa vad ce. Linga masina noastra era soferul camionului, cu sotia mea in brate si in jur numai singe. A murit pe loc. Avem un copil de 14 ani. Cum ii spun?".
Evenimentul s-a petrecut in jurul orei 12.30, in timp ce ambele persoane implicate se aflau in timpul serviciului. Rozalia Cruceru s-a dat jos din masina de salubrizare, ce era parcata pe marginea drumului, cu intentia de a intra in curtea societatii. Nu a mai apucat sa faca acest lucru deoarece a fost agatata de camionul cu numarul de inmatriculare GL-80-NOH, condus de Gabi Nicusor Stoica (32 de ani), din Braila, angajat al societatii "Colmar Transport" Galati. "Am intrat in depasirea masinii de salubrizare, dar nu am observat pe nimeni in dreptul ei. Mi-am dat seama ca am lovit ceva dupa ce am simtit bubuitura. Nu pot sa-mi dau seama cum s-a intimplat nenorocirea", ne-a spus, imediat dupa accident, soferul camionului.
Surse din cadrul Serviciului Politiei Rutiere ne-au precizat ca accidentul s-a produs, in primul rind, pentru ca soferul nu a observat victima si apoi pentru ca nu a apreciat cum trebuie distanta fata de masina de salubrizare pe care intentiona sa o depaseasca. La fata locului, soferul a fost testat cu aparatul etilo-test, iar rezultatul a fost negativ. Cercetarile sint in plina desfasurare, politistii astepind rezultatul medico-legal, in urma efectuarii necropsiei. Contactat de reporterii "Obiectiv", inspectorul sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, Alexandru Munteanu a explicat ca institutia va derula propria ancheta in acest caz din punct de vedere al caracterului de accident de munca. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea ITM Braila, in urma unei analize efectuate, la finele anului trecut, numarul accidentelor de munca notificate institutiei brailene era in scadere comparativ cu anul 2004. Concret, pina la finele lunii noiembrie 2005, ITM Braila avea inregistrate 79 de incidente, fata de 92 in anul 2004, deci cu 13 accidente mai putin.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii