Nazare susţine că PNL a făcut tot posibilul să împiedice modificarea tacită a Legii ANI | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Nazare susţine că PNL a făcut tot posibilul să împiedice modificarea tacită a Legii ANI

Europarlamentarul independent Monica Macovei i-a acuzat recent pe liberali de complicitate la acţiunile PSD-iste, prin lipsa unei opoziţii concrete. În cadrul unei postări pe blogul oficial, politicianul a făcut referire la faptul că în data de 13 mai, Camera Deputaţilor a adoptat tacit două proiecte de lege marca PSD - PC prin care se modifică regimul incompatibilităţii prevăzut în Legea 176/2010 privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, în aşa fel încât o persoană găsită incompatibilă sau în conflict de interese are interdicţie timp de trei ani de la a ocupa aceeaşi funcţie pentru care a fost găsit incompatibil sau în conflict de interese şi nu orice funcţie. "Dacă PSD nu vrea ca oamenii să ştie cum mutilează instituţiile anticorupţie, PNL ar trebui să spună răspicat ce fac parlamentarii lui Ponta. Altfel, opoziţia devine complice la blocarea luptei anticorupţie", a scris Monica Macovei pe blogul personal, amintind totodată că şi la Senat, au fost adoptate tacit modificările propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae, prin care se elimină utilizarea cătuşelor la arestaţii preventiv.

Nazare: "Cred că ar trebui să fim foarte oneşti în privinţa lucrurilor pe care PNL poate să le facă"

Plecând de la comentariul recent al europarlamentarului am încercat să obţinem o reacţie din partea deputaţilor PNL Brăila pe acest subiect. Deputatul Alexandru Nazare s-a arătat surprins de atitudinea Monicăi Macovei, susţinând că PNL a făcut tot posibilul să oprească modificarea legii ANI. Acesta a indicat că atât timp cât PSD-iştii deţin majoritatea, adoptarea tacită în Parlament va continua să fie o regulă, pe care partidul din care face parte cu greu o poate stopa. "Eu cred că ar trebui să fim foarte oneşti în privinţa lucrurilor pe care PNL poate să le facă. PNL nu numai că a sesizat înainte de plen problema că actul normativ în privinţa ANI e pe cale să fie adoptat tacit. A reclamat problema public înainte de plen, a reclamat problema şi în timpul plenului prin două comunicate de presă date fix înainte de dezbatere şi a reclamat problema şi în plen prin liderii de grup. Ce ar mai fi trebuit să facă PNL-ul în raport cu procedurile parlamentare care ne stau la dispoziţie? Nu mai spun că după plen, în cursul zilei respective, acesta a fost mesajul principal la nivel central al partidului, conectat cu altele care ţin de dorinţa PSD de a mutila instituţiile care combat corupţia în România. Noi facem lucrurile astea. E adevărat că poate în Parlament, mediatic vorbind nu toate reacţiile noastre sunt preluate, dar asta nu înseamnă că noi nu acţionăm sau că nu ne facem treaba", a declarat Nazare. Sursa citată a mai precizat că din punctul său de vedere în loc de astfel de comentarii, mult mai binevenită ar fi o coordonare a acţiunilor împotriva unor astfel de demersuri ale PSD. "Nu sunt chestiuni care să treacă neobservate, sau care să spunem că nouă ne scapă intenţionat aşa cum se sugerează. Nu ne-a scăpat nimic. Suntem în opoziţie, PSD-ul e suveran la momentul ăsta. Sunt alte moduri de a reacţiona. După cum aţi văzut, ambasadele au reacţionat. Suntem în contact permanent cu ambasadele, în contact permanent cu Comisia Europeană, aşa cum e şi doamna Monica Macovei. Încercăm împreună să ne unim eforturile şi să reuşim să exercităm o presiune care să descurajeze PSD-ul să continue cu acţiunile astea, dar nu o putem face prin vot pentru că suntem minoritari. (...) Problema Parlamentului României nu e că trece o lege tacit, trec zeci şi sute de legi la modul ăsta. Aş putea să spun că e aproape o regulă că trece tacit, pentru că Parlamentul României nu e în stare să dezbată. Ca să schimbi regula asta trebuie să ai majoritate în Biroul Permanent, să schimbi regulamentul, să aduci mai mult timp pentru dezbateri", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro