Mergi la conţinutul principal

Nazare propune o rezolvare pentru problema datoriilor la întreţinere

Liderul democrat liberalilor brăileni, Alexandru Nazare, a prezentat, ieri, o posibilă rezolvare a problemei datoriilor acumulate de cetăţeni către furnizorii de servicii. Mai exact, deputatul a anunţat că a depus luni, în Parlament, o iniţiativă legislativă care vizează introducerea a patru noi alineate la Articolul 49 al Legii 230/2007, privitoare la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care vor duce la o uşurare a situaţiei familiilor vulnerabile. "Dacă tot dezbăteam, inclusiv cu notabilităţile locale şi cu primarul, chestiunea familiilor care au datorii, atunci am propus prin această iniţiativă legislativă ca din momentul adoptării, în termen de şase de luni, persoanele al căror venit nu depăşeşte 1.000 de ron/membru de familie, să îşi poată plăti datoria de bază şi să fie scutite de la plata penalităţilor. În acest fel, furnizorii de servicii vor beneficia de pe urma lichidităţilor primite şi vom avea şi ocazia de a reuşi să tranşăm această problemă a brăilenilor care au foarte multe datorii. Această iniţiativă legislativă vine în sprijinul problemei importante pe care o are Primăria în acest domeniu şi le cer parlamentarilor USL să o sprijine", a declarat Nazare.
Concret, alineatele propuse de deputatul PDL fac referire la faptul că proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază. Pe lângă condiţiile amintite de deputat, aceste prevederi s-ar aplica şi chiriaşilor "care deţin un spaţiu locativ în baza unui contract de închiriere cu autorităţile administraţiei publice locale, centrale sau cu orice instituţie a statului". De asemenea, interesant de menţionat ar fi şi faptul că penalităţile datorate către asociaţiile de proprietari, anulate prin această lege, ar fi şterse şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţii şi societăţile furnizoare de servicii.
"De ce am ajuns să depun această iniţiativă? Dacă Guvernul USL şterge peste 250 de milioane de lei de la CFR Marfă, dacă se pregăteşte să şteargă nişte zeci de milioane de la Poşta Română, dacă Guvernul USL prin rectificarea deja anunţată măreşte capitalul social la CFR călători cu 400 de milioane pentru plata unor subvenţii, dacă aceste companii de stat primesc bani şi sunt iertate sistematic de datorii şi de penalităţi, atunci să facă statul român şi guvernul condus de USL un efort minim ca prin această iniţiativă legislativă să ajutăm şi familiile vulnerabile. Nu încurajăm neplata, pentru că aceştia trebuie să plătească datoria principală, dar în acelaşi timp le oferim şi o facilitate realistă prin care să îşi rezolve problemele la întreţinere. Totodată, le oferim şi primarilor din toată ţara o soluţie pentru rezolvarea acestor cazuri. Primarul m-a întrebat care sunt soluţiile, eu i-am oferit una. Au 70% în Parlament, adoptă această iniţiativă legislativă şi rezolvă problema", a mai completat deputatul, subliniind că este deschis completărilor şi dispus să discute pe acest subiect cu ceilalţi parlamentari de Brăila, indiferent de culoarea politică.

Varga: "Dacă există o posibilitate legală, mă raliez şi eu cu Nazare"

Celălalt deputat al Colegiului 2 Brăila, PNL-istul Vasile Varga, s-a arătat, ieri, încântat de propunerea lui Alexandru Nazare. Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă va susţine un asemenea demers, liberalul a explicat că în condiţiile în care se poate rezolva astfel problema datoriilor este dispus să susţină iniţiativa. "Am mai spus-o, cu Nazare relaţiile sunt ca între doi colegi foarte buni. Suntem doi colegi care reprezentăm un colegiu şi reprezentăm Brăila. (...) Dacă există o posibilitate legală mă raliez şi eu cu Nazare. Este în interesul concetăţenilor noştri", a afirmat liberalul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro