Mergi la conţinutul principal

Navele de luptă ale Flotilei Fluviale au participat la Exercițiul LITORAL 24.08

• exercițiul a inclus supravegherea zonei lagunare, monitorizarea traficului fluvial, executarea siguranței unui convoi, cercetarea și siguranța contra minelor pe sectorul maritim al fluviului, respingerea atacurilor diversioniste, apărare antiaeriană și exercițiu de ambarcare mine

 

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au participat, săptămâna trecută, la o amplă instruire pe Dunăre, desfășurată în mai multe raioane fluviale și terestre, informează surse din cadrul Forțelor Navale Române.

„Capabilitățile Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au participat joi, 15 februarie, la Exercițiul LITORAL 24.08 desfășurat în raioane fluviale și terestre din zona de responsabilitate, având ca obiectiv principal menținerea libertății de navigație pe Dunăre concomitent cu apărarea comunicațiilor fluviale. Exercițiul a presupus parcurgerea mai multor secvențe tactice precum: supravegherea zonei lagunare, monitorizarea traficului fluvial, executarea siguranței unui convoi, cercetarea și siguranța contra minelor pe sectorul maritim al fluviului, respingerea atacurilor diversioniste, apărare antiaeriană și exercițiu de ambarcare mine”, precizează sursa citată.

Echipajele Monitorului fluvial 46, Vedetei Blindate 176, Vedetei Blindate 178 și ale Vedetelor Fluviale 143, 149, 159 și 165 au executat în cadrul Exercițiului LITORAL 24.08, împreună cu o echipă de scafandrii fluviali, activități de instruire pentru menținerea și dezvoltarea capacității de acțiune în vederea realizării cerințelor esențiale ale misiunilor specifice. Exercițiul militar a inclus o serie de activități specifice, precum actualizarea bazei de date privind navigația fluvială în diferite sectoare fluviale, asigurarea unei prezențe navale sistematice și prevenirea/ descurajarea acțiunilor care pot afecta securitatea fluvială în zona de responsabilitate a Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

În cadrul aceluiași scenariu, un pluton de cercetare și o companie de infanterie marină au executat o secvență de desant tactic, precum și cercetarea unui raion terestru. După dislocarea terestră prin marș motorizat, infanteriștii marini au escortat convoiul fluvial în cadrul sistemului de siguranță pe timpul traversării cursului de apă.

„Toate acțiunile din cadrul scenariului tactic au fost sprijinite logistic de Remorcherul Fluvial 302, SFRS 596, Tancul Fluvial 342 și Ceam 419. Întregul scenariu al Exercițiului LITORAL 24.08 a fost atent planificat pentru realizarea cu succes a unui dispozitiv de apărare, în vederea contracarării acțiunilor neconvenționale și descurajarea agresiunii în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române”, a mai precizat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro