Mergi la conţinutul principal

Nava Lacu Sărat, în centrul atenţiei pentru plimbările de agrement

• în numai două zile, la bordul Navei Lacu Sărat din Brăila au urcat aproape 300 de pasageri, dornici să se plimbe pe Dunăre preţ de o oră • un număr neaşteptat de mare chiar şi pentru organizatori, care se bucură de atenţia acordată • valul de solicitări vine după ce autorităţile locale au anunţat tarife mai mici pentru ora de marş pe Dunăre

 

Nava Lacu Sărat este pe val! După ce a trecut prin reparaţii capitale şi a intrat în rândul ambarcaţiunilor din România care fac plimbări de agrement pe apă în mod regulat, la preţuri mult mai mici pentru grupuri mari, nava se bucură de un succes neaşteptat. În cele două zile în care s-a aflat la dispoziţia publicului, la sfârşitul săptămânii trecute, ambarcaţiunea a navigat la capacitate maximă. În cifre, asta înseamnă, în total, 270 de pasageri şi un profit de 3.240 de lei, bani câştigaţi de pe urma a  3 curse pe Dunăre, care au durat câte o oră, una dintre acestea fiind organizată pe 15 august, de Ziua Marinei, celelalte două pe 17 august. Iar veştile bune nu se opresc aici, după cum ne asigură conducerea serviciului care administrează nava. Dacă numărul programărilor va depăşi capacitatea ambarcaţiunii, se va prelungi şi programul de funcţionare a navei. “Dacă merge la fel de bine în continuare, ne gândim să prelungim programul de sâmbăta cu o a treia cursă. Asta în cazul în care vor fi mai mult de 180 de solicitări. Noi suntem bucuroşi că se întâmplă asta, oamenii sunt dornici să se plimbe, iar noi suntem mulţumiţi şi satisfăcuţi că am reuşit să venim în întâmpinarea dorinţei brăilenilor”, a declarat directorul Serviciului de Transport Local de Călători şi Administrare Portuară (STLCAP) Brăila, din subordinea Primăriei Brăila, Mihai Rusinoiu.

Noul sistem de închiriere a ambarcaţiunii a intrat în vigoare din această lună şi vine cu tarife mai mici pentru ora de marş, faţă de cele practicate până acum, de 868,8 lei şi 273,7 lei pentru ora de staţionare, ofertă care încă rămâne valabilă, dar care se aplică doar în regim privat. Dacă nu vă deranjează o plimbare de agrement pe Dunăre în comun, ei bine, nu trebuie să scoateţi din buzunar mai mult de 12 lei, cât costă biletul de persoană pentru a fi pasageri la bordul Navei Lacu Sărat, timp de o oră. Singura condiţie este să vă faceţi rezervare din timp, pentru că ambarcaţiunea va părăsi cheul doar dacă are cel puţin 30 de persoane la bord, capacitatea maximă fiind de 90 de persoane. Plimbările pe Dunăre sunt organizate în fiecare  sâmbătă, în intervalul orar 9.30 -12.00, când sunt programate, de regulă, câte două curse.

Reamintim că accesul la navă se poate face în intervalul orar 9.10 - 9.30, 11.10 - 11.30, iar rezervările se pot face la numerele de telefon 0239/613.654 sau 0753/095.046 şi online pe adresa de e-mail : stplcap@yahoo.com.

Cât despre cursele regulate pe  Dunăre Brăila-Galaţi, conducerea Serviciului care administrează nava exclude această variantă la bordul Navei Lacu Sărat. “Nu pot să mă duc la Galaţi cu această navă pentru că o cursă dus întors ar dura 6 ore, adică foarte mult. Nu este navă comercială, cum erau pasagerele înainte, care făceau o oră jumătate până la Galaţi. E o navă de agrement. Pe urmă, mai sunt taxele pe care trebuie să le plătim la Căpitănia Galaţi, la Căpitănia Brăila, de acostare la un ponton în portul Galaţi, care iarăşi încarcă nota de plată”, a explicat directorul STLCAP, Mihai Rusinoiu. Despre acest subiect a vorbit recent şi edilul-şef al municipiului Brăila, care s-a lăudat cu achiziţia unei noi ambarcaţiuni, procedură aflată deja în lucru care ar urma să fie gata, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, când s-ar putea lua în calcul şi cursele regulate de pasageri între judeţele vecine de la malul Dunării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro