Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NATO ar putea acorda sprijin politic Chisinaului in probleme de securitate

Alianta Nord-Atlantica este dispusa sa acorde sprijin politic Republicii Moldova in solutionarea problemelor cu care se confrunta si in atingerea obiectivelor ce vizeaza consolidarea securitatii nationale, informeaza BASA-press, care citeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Comunicatul a fost dat publicitatii dupa sedinta Comitetului Politic al NATO desfasurata la nivel inalt in formatul "26 A Moldova".
La reuniune, Chisinaul a prezentat Planului Individual de Actiuni al Parteneriatului (IPAP), elaborat de autoritatile moldovene si transmis organizatiei la 7 decembrie 2005. Cele patru capitole ale documentului se refera la evolutia situatiei social-politice din tara si la prioritatile Guvernului pentru a promova reforme in diverse domenii, inclusiv in cele care tin de securitatea si apararea tarii.
Delegatiile tarilor aliate au reafirmat ca ratificarea Tratatului adaptat privind Fortele Conventionale in Europa va fi posibila doar dupa retragarea trupelor si munitiilor Federatiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, conform angajamentelor asumate in 1999 la summitul OSCE de la Istanbul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii