NATIONAL: Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, judecat în arest la domiciliu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

NATIONAL: Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, judecat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme.

Căncescu a fost eliberat din arest şi va fi judecat în arest la domiciliu, după decizia instanţei supreme.

ICCJ a respins, vineri seară, contestaţia procurorilor la o decizie anterioară a instanţei de plasare a lui Căncescu în arest la domiciliu.

Şi în 27 ianuarie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Ulterior, însă, instanţa a admis contestaţia procurorilor, iar Căncescu a rămas în arest.

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, s-a aflat în arestul IPJ Braşov din 24 octombrie 2014.

În 17 decembrie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov l-au trimis în judecată pe Aristotel Adrian Căncescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor, în prezent suspendat, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, în stare de libertate, deputatul PC Ioan Diniţă, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin şi Ioan Boţoman, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Tot marţi, judecătorii instanţei supreme au decis să menţină măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Ioan Diniţă, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin, Ioan Boţoman, Maria Gheorghieş, Petru Radu Ispas şi Gabriel Bâgiu până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Următorul termen la care se va verifica legalitatea şi temeiniciei controlului judiciar în cameră preliminarăa fost stabilit pentru data de 10 martie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro