Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi în valoare de 9.000 de lei, în urma unor controale efectuate la mai multe unități de alimentație publică din stațiunileMamaia, Năvodari, Techirghiol, Jupiter şi Mangalia, informează reprezentanții Autorității.
Inspectorii sanitar - veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat luni 41 de unităţi de alimentaţie publică din staţiunile menționate, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Astfel, au fost verificate: 16 restaurante, 10 magazine alimentare, patru patiserii, trei unităţi tip fast-food, trei pizzerii, două laboratoare de patiserie-cofetărie, o braserie, o tabără de copii şi o tonetă de îngheţată, mai spun sursele citate.
Potrivit celor de la ANSVSA, în urma verificărilor, au fost amendate 14 unităţi, cu sume cuprinse între 600 şi 1.200 de lei, au fost acordate cinci avertismente şi au fost reţinute de la comercializare 20 de kg de carne de curcan, șapte kg de produse din carne şi două kg de somon afumat.
Printre neconformităţile constatate şi sancţionate de către inspectorii ANSVSA s-au numărat: ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa autorizaţiei sanitară veterinară, lipsa carnetelor de sănătate ale angajaţilor, neîntreţinerea spaţiilor şi ustensilelor de lucru, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, întocmirea defectuoasă a documentelor de monitorizare a temperaturilor.