În urma unei sesizări, inspectorii de muncă au efectuat, sâmbătă, un control la Fărcăşeşti, care a scos la iveală faptul că 42 dintre cei peste 70 de zilieri lucrau la negru pentru o firmă din Vâlcea care planta copaci pe un teren afectat de lucrările miniere.
"Am fost sesizați că aici sunt persoane fără forme legale de angajare și am depistat 42 de persoane care munceau la negru. Aceste persoane au fost conduse la poliție pentru identificare, sunt din Vâlcea. Patronul riscă între unu și doi ani de închisoare", a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj.
Muncitorii stăteau ilegal în fostul sediul al bibliotecii comunale din Fărcăşeşti. Potrivit primarului Dănuț Bălu, reprezentantul unei firme din Vâlcea a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Fărcășești pentru a-și depozita uneltele folosite la lucrările de plantare de pomi pe terenurile afectate de minerit. Reprezentanții firmei au încălcat, însă, contractul și și-au cazat muncitorii în sediul biliotecii.
"Am înțeles că o echipă de zilieri, pe care o firmă din Vâlcea a folosit-o la lucrări de plantare pe terenurile exploatărilor miniere din Fărcăşeşti, a fost cazată ilegal în bibliotecă. Cu primăria, firma din Vâlcea a încheiat un contract de închiriere pentru a-și depozita uneltele de lucru. Din păcate, am înțeles că foarte mulți muncitori erau angajați la negru, au venit inspectorii ITM și i-au dus la poliție. Mizerie nu au făcut, nu au făcut probleme, probabil de aceea nici nu a venit nimeni la primărie să ne spună că muncitorii dorm în sediul bibliotecii", a spus Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.