Mergi la conţinutul principal

NATIONAL: DIICOT: 36 de perchezitii în mai multe judete, la o gupare acuzata de evaziune fiscala de 8 mil.lei

Politistii de la crima organizata si procurorii DIICOT efectueaza, joi dimineata, 36 de perchezitii la sediile unor societati din judetele Buzau, Ilfov, Vrancea, Braila si municipiul Bucuresti, fiind vizati membri unei grupari conduse de clanul Marin din Buzau, acuzati de infractiuni economice.

Grupul infractional destructurat de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzau si Serviciul Teritorial Ploiesti era constituit din 19 persoane si era specializat în savârsirea infractiunilor de delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit DIICOT, liderii gruparii au fost identificati ca fiind membri ai clanului "Marin", din municipiul Buzau. Sub coordonarea acestora, membrii gruparii au utilizat 17 societati comerciale pentru a obtine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat.
Membrii gruparii au încasat în aceast mod importante sume de bani de la adevaratii beneficiari - societati comerciale care, în baza facturilor fictive de achizitii metale feroase si neferoase, emise de firmele de tip „fantoma" controlate de catre învinuiti, au virat în contul societatilor „furnizoare" peste 52.000.000 lei.

Sumele de bani au fost retrase din conturi de catre membrii gruparii, în baza unor acte justificative false si predate în numerar liderilor gruparii, care le-au utilizat pentru achizitionarea de terenuri, imobile de locuit si autovehicule de lux, în valoare totala de circa un milion de euro.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este estimat la 8 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

La sediul DIICOT vor fi conduse 43 de persoane în vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

Cercetarile sunt efectuate împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Buzau si B.C.C.O. Ploiesti, iar perchezitiile au fost puse în executare cu sprijinul D.C.C.O. , S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Braila si Gruparii Mobile de Jandarmi Ploiesti. Suportul informativ a fost asigurat de catre S.R.I. Bucuresti si S.R.I. Sectia Buzau.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro