Mergi la conţinutul principal

NATIONAL: Băsescu: Dezabaterea Ponta-Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni. Reacţia candidatului ACL

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, referitor la o posibilă dezbatere între el şi Victor Ponta la Cotroceni, că acest lucru îl "vor decide echipele în negociere", adăugând că întâlnirea trebuie să aibă loc "oriunde este o platformă publică, independentă".

Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre propunerea şefului statului ca dezbaterea dintre cei doi candidaţi la Preşedinţie să aibă loc la Cotroceni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi se pare că o dezbatere poate să fie oriunde este o platformă publică, independentă, accesibilă celor doi candidaţi şi întregii media. Orice se poate negocia dacă sunt satisfăcute aceste condiţii. O să rog echipa mea să continue negocierile şi sper că nu se vor termina prin declaraţii mincinoase dintr-o parte, nu din partea echipei mele", a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă la Cotroceni este un loc potrivit pentru această dezbatere, Iohannis a răspuns: "Asta vor decide echipele în negociere".

Preşedintele Traian Băsescu precizează că este convins de faptul că "dezbaterile sunt esenţiale pentru democraţie şi pentru buna informare a electoratului, dar şi de faptul că dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidaţi".

Băsescu propune ca locul de desfăşurare a dezbaterii să fie Sala Unirii sau Sala de Spectacole a Palatului Cotroceni şi menţionează că "moderatorul sau moderatorii dezbaterii/dezbaterilor vor fi conveniţi de cei doi candidaţi".

În plus, Preşedinţia precizează că" în perioada pregătitoare, dar şi în timpul dezbaterii/dezbaterilor preşedintele României, Traian Băsescu nu se va afla în Palatul Cotroceni".

Administraţia Prezidenţială anunţă că "preluarea de către televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibră optică, în condiţii tehnice excelente şi egale pentru toate televiziunile naţionale şi locale care doresc".

"Menţionăm că în momentul de faţă Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni şi dacă este nevoie se pot crea imediat facilităţi suplimentare. Capacitatea celor două săli permite participarea a câte 50 - 70 de susţinători din partea fiecărui candidat", se mai precizează în comunicat.

Potrivit Preşedinţiei, disponibilitatea celor două spaţii (Sala Unirii şi Sala de Spectacole) va fi asigurată în perioada 10 - 14 noiembrie 2014.

În plus, suportul tehnic pentru efectuarea transmisiei va fi asigurat de Societatea Română de Televiziune (camere de luat vederi şi operatori) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (semnal pentru televiziuni).

"Administraţia Prezidenţială, Societatea Română de Televiziune şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale garantează deplina neutralitate a organizării administrative şi a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidaţilor, susţinătorilor acestora, televiziunilor şi radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor", se mai afirmă în comunicatul de presă.

Discuţiile purtate în această săptămână între echipele de campanie ale lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis pe tema organizării unei dezbateri electorale între cei doi candidaţi au eşuat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro