Mergi la conţinutul principal

NATIONAL: 27 de morţi și 155 de răniţi spitalizaţi în urma incendiului din clubul din București. Parchetul a deschis anchetă. Ministerul Sănătăţii face apel pentru donarea de sânge

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, au fost transportate la spital 162 de persoane, iar familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon.

La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit comunicatului MAI.

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanţe şi echipaje SMURD la spitalele indicate.
Intervenţia forţelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătăţii în gestionarea acestei crize.

MAI menţionează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43.
La intervenţie au fost mobilizate toate forţele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situaţie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care funcţionează 24 de ore din 24.
În prezent, zona localului este securizată pentru a putea permite procurorilor şi echipelor de criminalişti să efectueze cercetarea la faţa locului.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă, la ora 07.00, se întruneşte la Guvern Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, în cazul incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, în urma căruia au murit 27 de persoane şi alte aproximativ 200 au fost rănite.

În urma incendiului, la spitale au fost duşi cu ambulanţe sau au ajuns singuri aproximativ 200 de răniţi. Cei mai mulţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Secretarul de stat a mai spus că a început transferul răniţilor între spitale, pentru situaţiile în care unele unităţi medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferaţi primii patru răniţi de la Spitalul Floreasca. În total, cel puţin zece dintre răniţii în acest incendiu urmează să fie transferaţi de la Spitalul Floreasca la alte unităţi, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanţi s-au oferit şi ei să se implice în operaţiunea de preluare a victimelor.
Raed Arafat a mai arătat că intervenţia după incendiul din Clubul Colectiv s-a făcut pe planul de cod roşu, prevăzut în actele normative şi care se activează atunci când sunt mai multe victime decât capacitatea de intervenţie imediată, rapidă, pentru a mobiliza toate forţele care pot fi folosite.

Un număr de 155 de persoane rănite în incendiul produs în Club Colectiv sunt spitalizate, iar la acest moment se face o analiză a capacităţii unităţilor medicale în care se află victiemele pentru a se stabili dacă este necesar transferul acestora de la o unitate la alta, a anunţat Raed Arafat.
Potrivit lui Raed Arafat, la acest moment sunt internate în spitalele din Capitală 155 de persoane, din care o parte ar putea fi transferate către alte unităţi medicale, iar acest lucru va rămâne la latitudinea fiecărui spital, în funcţie de capacitate şi dotări.
Arafat a mai spus că ceea ce s-a întâmplat vineri seară reprezintă "o tragedie şi o intervenţie fără precedent".
Conform acestuia, au fost implicate în operaţiunea de salvare a victimelor 28 de ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, două echipaje de la descarcerare, 11 maşini de pompieri şi peste 30 de alte maşini de transport victime.
El a mai spus că în toate spitalele din Bucureşti a fost suplimentat personalul pentru unităţile de terapie intensivă, chirurgie, chirurgie plastică, iar la Spitalul de Arşi au venit chiar medici de la alte spitale.

Fotografii ale listelor cu numele persoanelor rănite în incendiul izbucnit în Clubul Colectiv din Bucureşti şi cu spitalele unde a ajuns fiecare dintre acestea au fost postate pe Facebook, pe pagina Metalhead Romania, care totodată îndeamnă oamenii să meargă să doneze sânge.
Pe pagina Metalhead Romania au fost postate în ultima oră fotografii cu liste cu numele răniţilor şi spitalele unde au ajuns aceştia.
Astfel, primele liste publicate au fost cele de la Spitalul Universitar, pe care se află 24 de persoane, şi de la Spitalul de Arşi. Ulterior, au fost postate lista de la Spitalul Bagdasar-Arseni - 24 de persoane - şi cea de la Spitalul Colţea - şapte oameni.
De asemenea, pe pagina respectivă se face apel la oameni să doneze sânge şi sunt prezentate detalii în acest sens, fiind precizată adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti - strada C. Caracaş nr. 2-8 - şi a spitalelor incluse în acest demers.

Arafat a spus că o altă victimă a murit la Spitalul Universitar, unde în urma incendiului au fost duse 16 persoane.
El a mai spus că a început transferul răniţilor între spitale, pentru situaţiile în care unele unităţi medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferaţi primii patru răniţi de la Spitalul Floreasca. În total, cel puţin zece dintre răniţii în acest incendiu urmează să fie transferaţi de la Spitalul Floreasca la alte unităţi, între care Spitalul SRI, ai cărui reprezentanţi s-au oferit şi ei să se implice în operaţiunea de preluare a victimelor, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat pentru MEDIAFAX că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti şi la Spitalul Universitar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro